Informaatioaikakausi, jota elämme voi olla hyvin hektisen tuntuista, suorituspaineet tuntuvat vain kovenevan ja pitäisi suoriutua lukemattomista tehtävistä. Olo ei ole hyvä,sydän pamppailee yöllä herätessä, kehosi tuntuu kuumalta kuin olisit ryypännyt oikein kunnolla ja kehosi huutaisi vettä.

Kun vauhtia ja tehtäviä tuntuu olevan liikaa ja paineet alkavat nousta sietämättömiksi, on hyvä pysähtyä ja palauttaa “laivan kurssi” oikealle kurssille. Alla kuusi vinkkiä parempaan oloon.

 1. Karsi ja priorisoi 

  Olitpa yrittäjä tai toisen palveluksessa oleva palkattu työntekijä, keskittyminen olennaiseen tuo tulosta. Siispä listaa tehtävät jotka teet päivittäin. Kun olet listannut kaikki tehtävät, kysy itseltäsi tai keskustele yhdessä esimiehesi kanssa mitkä ovat 3-4 tärkeintä tehtävää, jotka ovat elintärkeitä sinun tehdä saadaksesi työsi tehtyä kunnialla. Nämä ovat A-luokan tehtäviä. Muut tehtävät voivat odottaa huoletta kunnes A-luokan tehtävät on tehty tai ne voi delogoida jollekin muulle. Jäljelle jäävät dumpataan pois, sillä niillä ei ole mitään merkitystä työn menestyksekkään suorittamisen kannalta.

 2. Suunnittele työpäiväsi etukäteen 

  Tee huomisen to-do-lista eli tehtävälista valmiiksi tänään. Tee to-do-lista post-it muistilapulle käsin, jotta lista kulkee helposti mukanasi. Älä käytä tietokonetta, padeja tai kännykkää, sillä ne johtavat helposti siihen, että listalle eksyy turhia tehtäviä, jotka syövät kallista aikaasi. Käytä lisäksi eggtimeria. Löydät eggtimerin netistä osoittesta https://e.ggtimer.com/
  Säädä työskentelysi 45-60 minuutin jaksoihin.

 3. Pidä MinitaukojaKun jaksotat päiväsi 45-60 minuutin jaksoihin, sijoita niiden väliin 2-5 minuutin tauko, jolloin et tee mitään työhön liittyvää. Jos teet istumatyötä, nouse ylös ja jaloittele. Voit tehdä hengitysharjoituksen ja/tai taukoliikuntatuokion. 
 4. Karsi Sosiaalisen Median käyttöä 

  Älä koskaan avaa kännykkää tai tietokonetta ensimmäisten kahden valveilla olo tunnin aikana muuten kuin todellisessa hätätilanteessa. Facebookin, Twitterin, Instagramin tai jonkin muun Sosiaalisen Median kanavan tai sovelluksen käyttö heti aamusta kyllästää kehosi Dopamiinilla ja et kykene keskittymään kunnolla loppupäivänä. Jos välttämättä haluat käyttää Sosiaalista Mediaa, jaksota sen käyttö kahteen viiden minuutin jaksoon per päivä. Esim. ensimmäinen 5 min. klo 12.00 ruokatauolla. Huom! Ruokailun jälkeen. Toinen klo 16.00 Työpäivän jälkeen.

 5. Rauhoita Valveilla olon viimeiset tunnit 

  Dumppaa sosiaalisen median, tv:n, kännykän ja tietokoneen käyttö viimeistään kaksi tuntia ennen nukkumaan menoa. Lue sen sijaan jotakin hyvää kirjaa, joka inspiroi sinua (tietokirja, elämänkerta tai hyvä romaani). Viimeisen 30 minuutin aikana voit tehdä vaikkapa hengitysharjoituksen ja/tai ottaa kylmän suihkun. Ne rauhoittivat mielen ja kehon mukavasti nukkumista varten.

 6. Jaksota ruokaiu järjevästi 

  Jaksota ruokailu sinulle sopivimmalle tavalla esim. aamiainen klo 06.00, lounas klo 11.00 ja iltaruoka klo 18.00. Jos aamiaisen nauttiminen ei sovi sinulle, voit kokeilla seuraavanlaista ruokarytmiä. 1 ateria klo 12.00, 2. ateria klo 17.00, iltapala klo 20.00

 7. Liiku hikirajalle

  Pyri harrastamaan jotakin mielestäsi liikuntaa 20-50 minuuttia per päivä. Älä kuitenkaan paina joka kerta sata lasissa, sillä kehosi tarvitsee palautumista. Liian isoila tehoilla suorittaminen ei tuota toivottuja tuloksia, altistaa turhaan liikunta- ja tukielin vammoille ja huonolle ololle.
 8. Opi sanomaan EI

  Ohjelmoi itsesi kysymään pitkin päivää seuraava kysymys.”Onko tämä tehtävä/asia todella tärkeä? Jos en tee tätä, jääkö jotain elintärkeää työstä/elämästä pois?”

   

  Opettele sanomaan ystävällisesti mutta särmästi EI jokaiseen pyyntöön joka ei juuri sillä hetkellä ole sinulle olennaisen tärkeää. Näin keskittyt olennaiseen, jätät höttöjutut pois ja mikä parasta, sinulla jää huomattavasti enemmän aikaa kaikkein rakkaimpien ihmisten kanssa olemiseen – siis asiaan, joka on se todella tärkeä juttu elämässä.

 9. Hidasta tahtia 

  Kun vuosia sitten remontteerasin rutinnejani ja tapojani huomasin kuinka ihmiset kiihdyttävät aina vauhtiaan juna-asemalla/bussipysäkille/metron laiturialueella mentäessä ja sieltä poistuttaessa. Päätin kokeilla kävelyvauhtini hidastamista aina, kun huomaan jonkun muun kiihdyttävän vauhtiaan. Reaktio oli välittömästi hersyvän hauska ja toi paremman olon ja mielen. Aloin hymyillä leveästi ja ajatella laulun sanoin. “Juokse villi lapsi!”. Siispä, kun seuraavan kerran näet jonkun kiihdyttävän vauhtiaan, hidasta omaasi. Kerro reaktiosi.

 10. Ajatuksen Voima 

  Elämäsi laatua määrittelee todella kovasti ajatukset. Aina, kun huomaat ajattele jotakin negatiivista, stoppaa moinen ajatus jämerästi sanomalla itsemielessäsi Seis! Kun kohtaat ongelman, joka pitäisi ratkaista, sen sijaan, että harmittelet ongelman ilmaantumista, kysy, “mitä minun tulee tehdä, jotta voin ratkaista tämän ongelman?” Vielä parempi, kun kysyt, “mitä minun tulee tehdä, jotta löydän ratkaisun tähän haasteeseen?”
  Anna itsellesi päivittäin edes 30 minuuttia aikaa vain unelmoidaksesi asioista, jotka toivoisit käyvän toteen. Tämän jälkeen laita nuo unelmat ruutuvihkoon ja aseta päivämäärä, jolloin unelma pitäisi olla totta. Tämän jälkeen kirjoita ainakin 20 konkreettista tekoa joita päivittäin tekemällä saavutat unelmasi.

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar