Psykopaatti “hoitamassa” ihmisiä. Aihe on valitettavan tuttu puheenaihe vastaanotollani. Viimeksi eilen aiheesta keskusteltiin erään ihmisen kanssa. Kun ihminen on fyysisesti todella huonossa kunnossa ja jaksaminen loppu, on hän hyvin haavoittuvainen ja altis psykopaatin uhri. Esimerkiksi kroonista migreeniä sairastavat ihmiset ovat hyvin alttiita psykopaattien uhreja. Missä ne mainitsemani pykopaatit sitten vaanivat migreeniä sairastavia? terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja yksityisillä lääkäriasemilla. Kova väite, tiedän mutta sillä on vankka pohja. Psykopaattiongelma on tullut vastaan läpi koko urani. Tuon tuosta uuden migreeniä sairastavan tullessa vastaanotolle, pompahtaa aihe esille. Tätä uraa on kertynyt vuodesta 1995 saakka, joten en kirjoita aiheesta mututuntumalla. Aiheesta on myös omakohtaista kokemusta potilaan ominaisuudessa, kun joskus heikkona hetkenä on pitänyt hakeutua lääkäriin. Turhan monta virkaheittoa hyypiötä on osunut omalle kohdalleni. Oma onneni on, että osaan käsitellä moisia hyypiöitä.

Mistä ongelma johtuu?

Se kuinka lääketieteellisen opiskelijavalinnat tehdään. Siellä ei testata vuorovaikutustaitoja, ei olla kiinnostuttu onko hakija kykeneväinen sympatiaan, empatiaan, pitääkö hän ylipäätänsä ihmisistä. Lääkäreiden joukossa on valitettavan paljon kaikkia muita ihmisiä vieroksuvia tyyppejä, joiden paikka olisi aivan muualla kuin terveydenhoidon parissa. Sen sijaan lääketieteelliseen haettaessa painotetaan matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa. Sinänsä hyviä aineita mutta ihmisten kanssa toimeen tulemisella ja ihmisten hoitamiseen soveltumista niillä ei pystytä testaamaan. Ongelma koskettaa kaikkia lääketieteen saroja myös neurologiaa.

Mitä jos?

No mitäpä hoitoon hakeutuva ihmisen sitten kannattaa ottaa huomioon? Kannattaa nähdä vaivaa ja kysellä hieman tutuilta ihmisiltä lääkäristä, hoitajasta/asiantuntijasta. Jos ei oikein löydy ihan lähipiiristä tuttuja joilla olisi antaa suosituksia hyvästä hoitoammattilaisesta, kannattaa Googlen käyttö. Tänä päivänä ihmiset antavat arvioitaan lähes mistä tahansa, joten jos joku on etenkin kauemmin ollut työssään, jotain tietoa hänestä varmasti löytyy. Jos pro on panostanut, löytyy häneltä omat nettisivut tai jokin sosiaalisen median profiili, jota voi käydä tutkailemassa.

Okei, mutta silti voi mennä pöpelikön puolelle vaikka kuinka olisi suositeltu ja vaikuttaisi fiksulta ja filmaattiselta. Mitä sitten? Jos hoitava ihminen osoittautuu tunnekylmäksi, ihmisiä vieroksuvaksi tyypiksi, joka vähät selvästi välittää mitä kerrot hänelle ja hoitovaihtoehdot ovat pelkkää lääkereseptin käteen tunkemista….arvaatko jo mitä annan ohjeeksi? Jätä se! Todellakin aivan kuten tiukkis ravitsemusterapeutti toteaa pullan syönnistä, totean minä sinulle, että jätä se psykopaatti! Elämäsi on ainutlaatuinen, terveytesi ja hyvinvointisi sekä onnellisuutesi ovat tärkeitä asioita. Vaali niitä ja karista psykopaattiset suharit kannoiltasi ja katsele parempi vaihtoehto. Okei, helpommin sanottu kuin tehty mutta siitä huolimatta, ei kannata kiusata itseään antautumalla psykopaatin uhriksi joka häärii valkotakki tai hoitoasu päällä.

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar