Joskus elämässä tulee hetkiä jolloin on pakko improvisoida. Tarkasteltaessa migreenin itsehoitoa, improvisointi yleensä torpedoi hyvien tulosten saavuttamisen.

Lainalaisuudet

Etenkin migreenin itsehoidon tärkein elementti, eli manuaalinen itsehoito voi onnistua vain, jos noudattaa tarkasti ohjetta. Se, miksi manuaalisen itsehoidon soveltaminen johtaa poikkeuksetta epäonnistumiseen, liittyy meidän fysiologiaan. Hoitoon käytettävä aika on keskeinen elementti. Mikäli hoitoaika on liian lyhyt, käy niin kuin lihaksen venytyksessä, joka on liian lyhyt kestoinen  – lihas ei lähde edes venymään. Sama ongelma tulee manuaalisessa migreenihoidossa, hoito ei tuota toivottua tulosta, mikäli hoitoaika on liian lyhyt.

Kovemmin= epäonnistunut hoito. Voiman käyttö torpedoi aiotun hoidon, enemmän ei siis ole missään nimessä parempi vaan päinvastoin.

Hengitys: Rauhallinen syvähengitys (nenän kautta sisäänhengitys, suun kautta uloshengitys) tuo tehokkaasti happea keholle, rauhoittaa kehoa ja mieltä. Pinnallinen hengitys edesauttaa taas hätääntymistä ja kipureaktion voimistumista.

Säännöllisyys:
Meidän on syytä harjata hampaamme ainakin aamuin illoin, muuten hampaisiin tulee kariesta. Sama lainalaisuus pätee migreenin itsehoitoon ja hyvän terveyden vaalimiseen= Säännöllisyys on avainasemassa. Kun tarkastellaan usean vuoden ajalta hoitoon tulleita, voidaan nähdä, että tilanne pysyy tiukasti ihmisen itsensä kontrollissa ja erittäin hyvänä, kun itsehoidon kehon toimintoja huoltavia toimintoja tehdään säännöllisesti. Eikä hätää, ihan kaikilla on aikaa itsehoitoon. Kelpo tuloksiin päästään jo 10 minuutin päivittäisellä panostuksella itsehoitoon. Huipputuloksiin päästään 30 minuutin aikapanostuksella. Eikä edes tuo 30 minuutin panostus ole tarkoitettu tehtäväksi yhdellä kertaa vaan kahdessa osassa.

Miksi metodi on juuri tietynlainen?
8000 + testin tuloksena, yli 33 000 tehdyn manuaalisen kivunhoidon tuomalla kokemuksella, joista on isossa osassa on hoidettu joko akuuttia tai kroonista kipua. Fysiologisten ja anatomisten faktojen pohjalta mitä tulee kehon toimintaan.

Haluatko lisää tietoa itsehoidon valmennuksesta? 

Lue Lisää Itsehoidosta

 

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar