Elämä on täynnä valintoja. Se millaisen tien valitsemme missäkin tilanteessa kartoittaa jokapäiväistä elämäämme. Määrittämällä tavoitteet ja laatimalla niiden pohjaksi päivä, viikko ja kuukausisuunnitelman käytännön toimista, jotka vievät sinua kohti tavoitetta/tavoitteita myös saavutat varmemmin ne. Kirjoittamaton tavoite on lähinnä unelmahöttö vailla pohjaa ja vakaata aietta tehdä unelmista myös totta.

24 tuntia

Mitä tulee aikaan, me kaikki olemme täsmälleen samalla viivalle. Kenelläkään ei ole enempää tai vähempää tunteja käytössä. Kun tarkastellaan ihmisiä, jotka saavuttavat tavoitteita yksi toisensa jälkeen, voidaan nähdä kerta toisensa jälkeen samoja tekijöitä. Olipa kyseessä jatkuvista kivuista eroon pääseminen, kirjan kirjoittaminen tai tietyn taloudellisen tavoitteen saavuttaminen, on hyvä olla tavoite kristallin kirkkaana. Kun tuon tavoitteen laittaa paperille ylös ja näkyvälle paikalle kotona, toimistossa tai missä nyt viettääkään aikaa, ohjelmoi se aivoja ponnistelemaan tavoitteen eteen. Pelkkä tavoitteen kirjaaminen ei tietysti riitä. Tavoitteen selkiydyttyä on syytä kirjata konkreettisia tekoja mitkä auttavat saavuttamaan asetetun tavoitteen. Kun kirjaat ylös vaikkapa 20 käytännön tekoa, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteen ja tekemällä noita asioita joka päivä, aivan varmasti saavutat tavoitteesi.

Koska jokaisen vuorokaudessa on 24 tuntia, on syytä keskittyä vain kaikkein olennaisimpiin tekoihin. Kannattaa kysyä itseltään tuon tuosta, “Onko se mitä aion tehdä/teen todella tärkeää saavuttaakseni tavoitteeni?” Jos toteat askareen olevankin “vain kiva” juttu, joka ei tosiasiallisesti vie sinua kohti tavoitetta, lopeta sen parissa puuhastelu. Moni täyttää arkensa asioilla, jotka pitävät hyvinkin kiireisenä mutta vievätkö ne todella kohti tavoitetta? Surullista kyllä, moni elää päivästä toiseen tehtävä-ähkyssä ja suurin osa tehtävistä on sellaisia, jotka nielevät vain kallista aikaa ja eivät vie kohti tavoitetta. Siis, muista, 24 h:a, joista nukkumiseen kuluu noin 6-9 h:a yksilöllisestä tarpeesta riippuen. Mitä teet valveilla? Valintasi ohjaa millainen elämäsi on, kuinka hyvin voit ja kuinka onnellinen olet. Se on sinusta kiinni.

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x