Maanantai! Karseaa! Mieliala mustana. Monen maanantai aamu tuntuu synkeältä ja motivaatio on hukassa. Kukapa ei olisi joskus moista mielialaa kokenut. Mikäli ilmiö alkaa toistua jatkuvasti on syitä siihen tarkastella ja tehdä asialle jotain rakentavaa – onhan elämä aivan liian lyhyt hukattavaksi surkeana oloon.

Syyn Analysointi

Mikäli maanantai alakulo iskee tuon tuosta, on syytä todella miettiä mistä synkeä mieliala jotuu? Onko syy kenties työpaikalla, ihmissuhteissa, omassa habituksessa tai vaikkapa elämän sisällöstä.

Korjausliike

Kun ongelma tai ongelmat ovat selvinneet, on aika tehdä asialle jotakin konkreettista, ethän halua herätä jälleen surkeana seuraavaan aamuun? Hienoa! Laita suunnitelmasi paperille lyhyinä lauseina millä käytännön teoilla aiot korjata tilanteen pahasta hyväksi? Tämä voisi näyttää vaikkapa seuraavalta:

  • Herään puoli tuntia aiemmin lähteäkseni aamukävelylle / avantouinnille / juoksulenkille tms.
  • Alan kirjoittamaan viikko, kuukausi ja vuosi tavoitteet paperille deadlinenen kera
  • Ryhdyn tekemään käyttämään henkisenvalmennuksen keinoja voidakseni henkisesti paremmin ja ollakseni henkisesti vahvempi
  • Aloitan uuden harrastuksen / lopetan mitään antamattoman harrastuksen
  • Vaihdan työpaikkaa
  • Opiskelen jonkin uuden taidon joka kuukausi

Lyttää Ongelma Huumorin Avulla

Itselläni on ollut kauan tapana käyttää huumoria mitä moninaisemmissa tilanteissa keventämään tunnelmaa, stressinhallinta työkaluna ja “jäänmurtajana”. Voit sopia vaikkapa puolisosi, ystävän tai kollegan kanssa, että kumpi tahansa alkaa synkistellä maanantai aamua tai jotain muuta, toinen vastaa siihen hymyllä ja vaikkapa seuraavanlaisella heitolla, “on upeaa, kun maanantai! Mahtavaa!” Toinen voi vastata siihen jotain roisia ja sen jälkeen nauratte koko asialle. Moinen huumori on erinomainen stressin tai paineen purkaja. Esimerkiksi aikanaan varusmiespalvelusta suorittaessani eräs jääkäri kiroili ja ähki äänekkäästi hakatessaan kenttälapiolla poteroa routaiseen maahan taistelulerillä. Tovin kiroiltuaan hän totesi, “paskat me olemme nurmiporia! (nurmipora – rynnäkköjääkärin lempinimi) Olemme routaporia!” Koko komppania räjähti nauramaan, samoin kiroileva jääkäri. Pian hänkin oli hakannut oman poteronsa routamaahan.

Toivottavasti sait uusia eväitä tai motivaatioa päihittää pahan maanantain “kirous” ja kokea parempia viikona alkuja.

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x