Viime vuosien aikana, markkinoille on yhä enemmän alkanut ilmaantua erilaisia valmentajia. Tämä artikkeli käsittelee terveysvalmentajia ja mitä ominaisuuksia hyvältä terveysvalmentajalta kannattaa vaatia.

Mitä on Terveysvalmentaminen?

Terveysvalmentajan uran valinneella tulee olla selvät terveellisen ja tasapainoisen elämisen periaatteet hallussa ja riittävästi itsellään elämänkokemusta. Terveysvalmentaja auttaa valmennettavaansa kuinka he voivat ottaa käyttöön nuo periaatteet ja kuinka soveltaa niitä kulloisessakin elämäntilanteessa. Terveysvalmentajan tärkeä tehtävä on myös auttaa asiakastaan hallitsemaan stressiä ja ahdistavien asioiden käsittelyssä.

Kuvittele tilanne, että olet nalkissa vähän väliä tulevien kipujen ja pahan olon välissä. Olet täysin tuskastunut ja kyllästynyt tilanteeseen mutta et tiedä miten tilanteesta pääsisi ulos.

Tässä tilanteessa terveysvalmentaja auttaa sinua selville vesille toimimalle kartanlukijana. Sinä itse teet isoimman työn ja otat terveytesi ja elämäsi johtotähden paikan, valmentaja tarjoaa sopivia työkaluja, kannustaa, tukee ja näyttää tietä ohi kivikkojen.

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan valmentajan, hän auttaa sinua valitsemaan juuri oikeat askeleet ja työkalut joilla pala kerrallaan voitat vaikeudet ja saavutat hyvän olon sekä edelleen kehityt valmiimmaksi kohtaamaan mitä tahansa haasteet.

Kuka Tarvitsee Terveysvalmentajaa?

Ihmiset jotka ovat vaikeuksissa pahan olon ja kipujen kanssa ja haluavat itse määrät elämän suunnan sen sijaan, että antaisivat esimerkiksi migreenin määrät tahdin.

Terveysvalmennusta käyttävät haluavat päästä tilanteeseen, jossa he voivat kehittyä juuri siihen suuntaan elämässä kuin he haluavat, eivät jäädä jumiin siihen mihin migreeni tai muu terveysongelma heidät on sujauttanut.

Tässä tilanteessa terveysvalmentaja auttaa sinua laatimaan suunnitelman, ottamaan haltuun tarvittavat työkalut ja auttaa sinua niiden esteiden ylitse, jotka pitävät sinua kiinni nykyisessä tilanteessa.

Hyvän Terveysvalmentajan Ominaisuuksia

1. Positiivisuus

Hyvä valmentaja on aina positiivinen ja kannustaa valmennettavaa eteenpäin.

2. Osaa Kuunnella

Hyvä kuuntelemisen taito ja kuullun sisäistäminen ovat kulmakiviä hyvälle valmennukselle.

3. Ei Tuomitseva

Valmentajan ei tule käyttäytyä kuin kaikkien tuomareiden tuomari, joka lyttää asiakkaansa omilla mielipiteillään. Valmentaja auttaa, opastaa, näyttää suuntaa ja on kannustava.

4. Rohkaisee haasteiden ottamiseen

Elämä on täynnä haasteita. Hyvä valmentaja kannustaa ja rohkaisee valmennettavaansa ottamaan sopivia haasteita ja saavuttamaan ne.

5. Erinomainen tarkkailija

Hyvä valmentaja havainnoi ja selvittää valmennettavan huolet, epävarmuudet ja pelot.

6. Selkeä kommunikointi

Valmentajan on kommunikoitava aina ja kaikissa tilanteissa selkeästi ilman munkkilatinaa.

7. Rehellisyys

Rehellisyys luottamus on ehdoton valmennussuhteen perusta. Ilman tätä ominaisuutta hommasta ei tule mitään.

 

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar