Myönnä pois, mikä upea tunne – migreeni saa hyytävää kyytiä! Kuinka usein oletkaan joutunut kärsimään migreenin vuoksi ja sitten saat mahdollisuuden rökittää tuon näkymättömän kiusanhengen. Kiehtova ajatus, eikö?

Hyytävän Hyvää Paitsi Migreenille

Muistan, kun Minttu tuli vastaanotolleni. Elettiin lokakuun viimeistä viikkoa. Minttu on perheellinen uranainen ja hän oli suurissa vaikeuksissa migreenin vuoksi. Joka päivä hänellä oli migreeniä, jännityspäänsärkyä ja muutenkin todella huono olo. Aloitimme intensiivisen hoitojakson ja Minttu aloitti saman tien intensiivisen itsehoitojakson. Todella pahasta olosta huolimatta Minttu katsoi elämää positiivisesti ja se päättäväisyys jota tulisin todistamaan siirtäisi vähintään kohtalaisen isoja vuoria paikasta toiseen. Tunnollisesti ja kellon tarkasti Minttu aloitti tekemään koko itsehoidon paketin sisällön. Aamulla hengitysharjoitus, pieni lämmittävä jumppa ja sitten kylmään suihkuun. Jouduin jopa toppuuttelemaan hieman aluksi, että hän etenisi hieman hitaammin kylmien suihkujen saralla. Hän oli kuitenkin päättänyt, että näyttää migreenille pitkät. Päivän aikaan oli vuorossa manuaalinen itsehoitotuokio, joka toistettiin joka toinen päivä. Päivän päätteeksi ennen nukkumaan menoa oli toinen hengitysharjoitus, pieni jumppa ja kylmäsuihkusessio. Alku oli henkisesti Mintulle hiukan haastavaa mutta se järkähtämättömyys oli jotain olympiavoittaja Tapio Korjuksen luokkaa. Puolentoista kuukauden jälkeen Minttu siirtyi avantouinnin pariin ja totesi heti, “miksi en mennyt sinne heti?” Avantouinnista Minttu sai uuden upean terveyden lähteen. Mikä parasta avantouintireissuista tuli äkkiä koko perhettä yhdistävä juttu.

Jouluun mennessä Minttu oli kuin uudesti syntynyt ihminen. Silmät loistaen hän kertoi miten olotila on muuttunut dramaattisesti hyvään suuntaan. Krooniset kivut olivat muisto vain ja ajoittaiset migreenikohtaukset Minttu pystyi hyvin hallitsemaan ja blokkaamaan itsehoidolla.

Uusi Alku

Vuoden vaihteen jälkeen Minttu kävi enää pari kertaa vastaanotollla, hänen olotilansa oli niin hyvä ettei säännölliselle ammattilaisen hoidolle ollut enää tarvetta. Pari kuukautta takaperin hurjassa kipumyrskyssä seilanneesta naisesta oli kehkeytynyt todellinen migreeniselviytyjä, jäänainen. Vuoden mittaan olimme yhteyksissä kuullakseni kuinka hänellä menee. Hyvin menee! Elämä oli muuttunut hyvin radikaalilla tavalla ja aurinko paistoi ihan uudella tavalla. Kokenutta hoitajaa lämmittää Mintun kaltaiset tarinat. Se, että on saanut saattaa jatkuvien kipujen kurimuksessa kamppailevan ihmisen selville vesille ja kohti uutta upeaa elämää on aina fantastinen fiilis. Ylpeys jokaista ihmistä kohtaan, joka pähittää kipuhelvetin ja saavuttaa terveellisen upean elämän on sanoinkuvaamaton.

Herättikö juttu sinussa ajatuksia tai kysymyksiä? Pistä kommenttia tulemaan, jos jotakin tuli mieleesi.

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x