Jatkuvuus on avainasemassa hyvin olkoon tavoite terveyteen, säästämiseen tai johonkin muuhun asiaan littyvä. Lottamisen kaltainen pikavoiton havittelu johtaa yleensä vain ojasta allikkoon tai hyvin lyhyaikaisiin tuloksiin. Niin hyvällä kuin pahalla on tapana kertautua, jos tapahtumasarja ruokkii niitä. Jos venyttelet viikon jokaisena päivänä läpi vuoden, ihan varmasti olet aika elastinen ihminen ja tuki- ja liikuntaelimistösi välttää hyvin paljon harmeja. Jos taas venyttelet silloin tällöin ja välissä on pitkiäkin taukoja, myös tulokset jäävät laihoiksi. Sama juttu ruoakavalion, levon ja joka suhteessa itsensä huoltamisen suhteen.

Miksi moni epäonnistuu?

Me ihmiset olemme hyvin mukavuuden haluisia. Tavoittelemme alati helpompaa elämää. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvin moni meistä ymmärtää, että olisi hyvä venytellä vähintään useita kertoja viikossa, mieluummin päivittäin. Löysin itseni tuskailemasta viime viikolla ärsyttävien kipujen keskeltä. Levottomaksi tekevä tunne oli vallitseva tila hartioiden yläosassa ja käsiin levisi kuuma kipu hartialihaksen kautta, etenkin vasemmalla puolella. Ei voinut kuin mennä peilin eteen ja kirota itseään. Oman tyhmyyteni kiroilun lomassa ryhdyin jumppaamaan, tehostettuun venyttelyyn ja otin normaalia pidempiä kylmiä suihkuja avantosessioiden lisäksi. Tiedän ihan hyvin, että minun tulee tehdä tietyt huoltotoimenpiteet hyvin säännöllisesti. Urheilu-uran aiheuttamat skraapukset ja tällit ovat vaatineet sen verran veroa, että laiskaksi ei kannata heretä. Jo kuukauden lepsuilu kostautuu kohdallani armotta. Nyt sitten katsotaan kuinka kauan muistan olla sortumatta hyvään oloon ja en ala lepsuilla. Toivottavasti moista ei tapahdu kovin pian, sillä viikonloppuinen olotila oli todella ärsyttävä.

Motivoi itseäsi

Kun muistutat itseäsi jatkuvasti miksi on tärkeää huoltaa itseään, mitä siitä seuraa jos alat lepsuilla kuten minä, vältät huomattavan määrän harmeja ja pahaa oloa. Laita vaikka havainnollista kuva tai piirros jääkaapin oveen ja alle naseva iskulause tyyliin, “Älä Lepsuile! Muista Venytellä/käydä avannossa/kylmissä suihkuissa” etc.

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x