JYRKI

Hei! Olen Jyrki Mäkelä, Blue Bearin perustaja, manuaalisten migreenihoitojen kehittäjä ja asiantuntija.

Kiinnostukseni manuaaliseen kivunhoitoon heräsi teini-iässä urheilu-uran myötä ja halusta löytää aikuisiälle täydellinen vastakohta lapsuus– ja nuoruusvuosien kokemuksille.

Uran alku

Armeijan jälkeen pääsin opiskelemaan maineikkaaseen Itä-Suomen Liikuntaopistoon Joensuuhun. Kuten monesti elämässä, elämä heitti sekä huikeita positiivisia että negativiisia yllätyksiä. Opiskeluaikana puhkesivat sekä migreeni että tension päänsäryt. Tensiosärky oli helppo hoitaa jo tuolloin, mutta migreeni tarjosi haastavamman pähkinän purtavaksi. Olen kuitenkin aina rakastanut haasteita ja oman terveyden ollessa kyseessä oli myös motivaatio huomattavan korkealla.

Kehitystyö

Joensuun aikoihin syttyi jälleen kiivaana palava into hoitojen ja itsehoitomenetelmän kehitykseen ja testaukseen. Käytännön hoitotyön ohessa tuhannet erilaiset testit ja pähkäily alkoivat tuottaa hiljalleen toivottuja tuloksia. Pala palalta migreeni tautina alkoi kirkastua ja kehitystyön myötä hoitotulokset alkoivat parantua. 2010-luvulle tultaessa kehitys oli harpannut jättiaskeleita ja monessa liemessä testatut menetelmät olivat jo ehtineet auttaa huomattavaa määrää migreeniä sairastavia.

Kriisialueella

Omien taitojen ja henkiseen kantin testaamisen halu ja motivaatio olla avuksi vei minut Lähi-idän sotatantereelle, Irakiin työskentelemään jälleenrakennus hankkeisiin mitä moninaisimpiin tehtäviin. “Yllättävää” kyllä, löysin itseni tuon tuosta hoitamasta sielläkin ihmisten kipuja, etenkin migreeniä ja päänsärkyjä. Reissut olivat maailman parhaita oppitunteja kuinka äärimmäiset olosuhteet vaikuttavat ihmisen psyykeeseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tuona aikana opin myös hyvin paljon itsestäni ja ihmisistä ylipäätänsä. 

Migreeniä sairastavia alkoi virrata vastaanotolle

2010-luvun alussa silloinen hoitometodi oli sen verran hioutunut matkan varrella, että sana rupesi kiirimään ja vastaanotolleni alkoi tulla migreeniä sairastavia eri puolilta Uuttamaata. Pikkuhiljaa etenkin kroonisesta migreenistä kärsivät matkustivat aina eteläisestä Lapista saakka saamaan hoitoa.

Belgialainen yhteys

Yllätyksiä oli kuitenkin luvassa enemmän. 2011 syksyllä hoitoon alkoi tulla ihmisiä myös Suomen ulkopuolelta. Erityinen “piikki” tuli Belgiasta. Minulle kävi pian ilmi, että maan hoitotilanne oli Suomea huomattavasti pahempi.

London Calling

Nuorukaisena Lontoossa pariin otteeseen asuneena ja seikkailleena kytevä halu palata Englantiin hoitokeikkojen muodossa veti takaisin Lontooseen 2016. Lupien uudistaminen sujui vaivattomasti. Vastaanotto oli erittäin lämmin ja tutun ystävällinen.

Vastaanotto 2019 Lääkärikeskus Aavaan

Halu viedä klinikkamuotoinen migreenihoito uudelle tasolle vei minut Lääkärikeskus Aavaan Kamppiin maaliskuussa 2019. Aavaan siirtymisen myötä asiakaspalvelun laatu ja palvelukokemus ovat harpanneet ison loikan eteenpäin.

Ratkaisu hoidon saatavuusongelmaan

Vuosien varrella isoksi ongelmaksi on muodostunut klinikkamuotoisen migreenihoitotoiminnan levittämisen hankaluus. Kun potentiaalista hoitaja-ainesta on häviävän vähän, on äärimmäisen hankala kasvattaa toiminnasta klinikkaketjua. Kiitos nykyteknologian kehityksen, syntyi ajatus itsehoidon opastuksen siirtämisestä verkkopohjaisiksi valmennuksiksi. Syyskuussa 2019 näki päivänvalon ensimmäinen verkkopohjainen itsehoidon valmennusohjelma Stop It!™

Mitä hoidan?

Hoidan migreeniä sairastavia manuaalisella hoitomenetelmällä ja tarjoan itsehoidon valmennusta. Hoidan myös mielelläni niskan ja kaulan alueen kiputiloista ja Whiplash-vammasta kärsiviä. Olen erikoistunut kroonisen ja akuutin migreenin hoitoon. Teen tiivistä hoitoyhteistyötä Aavan neurologian erikoislääkäreiden, muiden lääkäreiden ja Orto-Lääkärit ostaston ammattilaisten kanssa.

Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar