JYRKI

Hei! Olen Jyrki Mäkelä, Blue Bearin perustaja manuaalisten migreenihoitojen kehittä ja asiantuntija.

Kiinnostukseni manuaaliseen kivunhoitoon heräsi teini-iässä urheilu-uran myötä ja halusta löytää aikuisälle täydellinen vastakohta millaisia lapsuus- ja nuoruusvuoteni olivat olleet.

Uran alku  

Armeijan jälkeen pääsin opiskelemaan maineekkaaseen Itä-Suomen Liikuntaopistoon Joensuuhun. Kuten monesti elämässä elämä heitti sekä huikeita positiivisia että negativiisia yllätyksiä. Opiskeluaikana puhkesivat sekä migreeni että tension päänsäryt. Tensio särky oli helppo hoitaa jo tuolloin mutta migreeni jonkin asteisessa mystisyydessään ja ikävyydessään heitti todellisen haasteen pyyhkeen kasvoilleni.

Kehitystyö

Joensuun aikoihin syttyi edellen kiivana palava into hoitojen ja itsehoitomenetelmän kehitykseen ja testaukseen. Käytännön hoitotyön ohessa tuhannet erilaiset testit ja pähkäily alkoi tuottaa hiljalleen toivottuja tuloksia. Pala palalta migreeni tautina alkoi kirkastua ja kehitystyön myötä hoitotulokset alkoivat parantua. 2010-luvulle tultaessa kehitys on harpannut jättiaskeleita ja monessa liemessä testatut menetelmät ovat jo ehtineet auttaa huomattavan määrän migreeniä sairastavia. 

Migreeniä sairastavat alkoivat virrata vastaanotolle

2010-luvun alussa silloinen hoitometodi oli sen verran hioutunut matkan varrella, että sana alkoi kiirimään ja vastaanotolleni alkoi tulla migreeniä sairastavia eri puolilta Uuttamaata. Pikku hiljaa etenkin kroonisesta migreenistä kärsivät matkustivat aina eteläisestä Lapista saakka.

Belgialainen yhteys

Enemmän oli kuitenkin yllätyksiä luvassa. 2011 syksyllä hoitoon alkoi tulla väkeä myös Suomen ulkopuolelta. Erityinen “piikki” tuli Belgiasta. Minulle kävi pian ilmi, että maan hoitotilanne oli Suomea huomattavasti pahempi.

London Calling

Nuorukaisena Lontoossa pariin otteeseen asuneena ja seikkailleena, kytevä halu palata Englantiin hoitokeikkojen muodossa veti takaisin Lontooseen 2016. Lupien uudistaminen kaksikerrosbussien ja bobbyjen luvattuun maahan sujui vaivattomasti. Vastaanotto oli erittäin lämmin ja tutun ystävällinen.

Vastaanotto 2019 Lääkärikeskus Aavaan

Halu viedä klinikkamuotoinen migreenihoito uudelle tasolle vei minut Lääkärikeskus Aavaan Kamppiin maaliskuussa 2019. Aavaan siirtymisen myötä asiakaspalvelun laatu ja palvelukokemus ovat loikanneet ison loikan eteenpäin.

Ratkaisu Hoidon Saatavuus Ongelmaan

Vuosien varrella isoksi ongelmaksi on muodostunut klinikkamuotoisen migreenihoitotoiminnan levittämisen hankaluus. Kun potentiaalista hoitaja-ainesta on häviävän vähän, on äärimmäisen hankala kasvattaa toiminnasta klinikkaketjua. Kiitos nykyteknologian kehityksen, syntyi ajatus itsehoidon opastuksen siirtämisestä verkkopohjaisiksi valmennuksiksi. Syyskuussa 2019 näki päivänvalon ensimmäinen verkkopohjainen itsehoidon valmennusohjelma Stop It!

Mitä Hoidan?

Hoidan migreeniä sairastavia manuaalisella hoitomenetelmällä ja tarjoan itsehoidon valmennusta. Hoidan myös mielelläni niskan ja kaulan alueen kiputiloista kärsiviä ja Whiplash vammasta kärsiviä. Olen erikoistunut kroonisen ja akuutin migreenin hoitoon. Teen tiivistä hoitoyhteistyötä Aavan neurologian erikoislääkäreiden, muiden lääkäreiden ja Ortopuolen ammattilaisten kanssa.