JYRKI

Hei! Olen Jyrki Mäkelä, manuaalisen migreenihoidon asiantuntija. Kiinnostukseni manuaaliseen kivunhoitoon heräsi teini-iässä urheilu-uran myötä ja halusta löytää aikuisälle täydellinen vastakohta millainen lapsuus- ja nuoruusvuoteni olivat.

Uran alku  

Armeijan jälkeen pääsin opiskelemaan maineekkaaseen Itä-Suomen Liikuntaopistoon Joensuuhun. Kuten monesti elämässä elämä heitti sekä huikeita positiivisia että negativiisia yllätyksiä. Opiskeluaikana puhkesivat sekä migreeni että tension päänsäryt. Tensio särky oli helppo hoitaa jo tuolloin mutta migreeni jonkin asteisessa mystisyydessään ja ikävyydessään heitti todellisen haasteen pyyhkeen kasvoilleni. Tuosta alkoi vuosia jatkunut kehitys- ja tutkimustyö käytännön hoitotyön ohessa. Pala palalta migreeni tautina alkoi kirkastua ja kehitystyön myötä hoitotulokset alkoivat parantua.

Migreeniä sairastavat alkoivat virrata vastaanotolle

2010-luvun alussa silloinen hoitometodi oli sen verran hioutunut matkan varrella, että sana alkoi kiirimään ja vastaanotolleni alkoi tulla migreeniä sairastavia eri puolilta Uuttamaata. Pikku hiljaa etenkin kroonisesta migreenistä kärsivät matkustivat aina eteläisestä Lapista saakka. 

Belgialainen yhteys

Enemmän oli kuitenkin yllätyksiä luvassa. 2011 syksyllä hoitoon alkoi tulla väkeä myös Suomen ulkopuolelta. Erityinen “piikki” tuli Belgiasta. Minulle kävi pian ilmi, että maan hoitotilanne oli Suomea huomattavasti pahempi.

London Calling

Nuorukaisena Lontoossa useaan otteeseen seikkailleena kytevä halu palata Englantiin keikkojen muodossa veti takaisin Lontooseen. Lupien uudistaminen kaksikerrosbussien ja bobbyjen luvattuun maahan sujui rutiinilla ja todella nopeasti. Vastaanotto oli erittäin lämmin ja tutun ystävällinen vaikka Brexit prosessi tuli 2016 kuvioihin. 

2019 Lääkärikeskus Aava

2019 syntyi sopimus Lääkärikeskus Aavan kanssa vastaanoton siirtämisestä Aavan Kampin tiloihin Annankadulle. Aavaan siirtymisen myötä asiakaspalvelun laatu ja palvelukokemus ovat loikanneet ison loikan eteenpäin. On helppo tehdä hoitotyötä, kun ympärillä on upea tiimi ammattilaisia tukena. Suomen upeimmat lääkärikeskustilat ja keskeinen sijainti Helsingin keskustassa tekevät asioinnista mukavan jouhevaa. Erityisen lämmöllä ajattelen päivittäin Aavan upeita vastaanottohoitajia, he tekevät upeaa työtä ja tekevät pilvisestä päivästäkin aurinkoisia. 

Mitä Hoidan?

Hoidan migreeniä sairastavia manuaalisella hoitomenetelmällä ja tarjoan itsehoidon valmennusta. Hoidan myös mielelläni niskan ja kaulan alueen kiputiloista kärsiviä ja Whiplash vammasta kärsiviä. Olen erikoistunut kroonisen ja akuutin migreenin hoitoon. Teen tiivistä hoitoyhteistyötä Aavan neurologian erikoislääkäreiden, muiden lääkäreiden ja Ortopuolen ammattilaisten kanssa.