Virkeä mieli kriisin keskellä. Päätin koota yksinkertaisia niksejä kuinka pitää mieli virkeänä kriisin keskellä. Kaikki nämä niksit olen itse ja moni muu painetestannut erilaisissa kriisi- ja poikkeustilanteissa.

Huumori

Kokemus on opettanut, että mitä tiukempi paikka, sitä mustempi ja hurtimpi huumori toimii parhaiten. Kunnon hurtti huumori auttaa jaksamaan ja antaa energiaa porskuttaa eteenpäin.

Ruoki itseäsi piristävillä ajatuksilla

Kuten otsikko sanoo, kannattaa ruokkia päivittäin itseään ajatuksilla jotka piristävät, motivoivat ja saavat ajatukset harhailemasta kaiken aikaa meneillään olevasta kriisistä.

Hauskoja askareita

Keksi jotain hauskaa tekemistä. Eilen kuulin kuinka eräs perhe on käynyt heittelemässä frisbeetä. Ulkoilu ja liikunta on aina hyvästä. Muista kuitenkin, että nuhaisena tai sairaana täytyy jäädä kotiin lepäämään normaalissakin olosuhteissa, saati nyt. Aloita vaikka uusi harrastus. Maailma on pullollaan asioita joihin ei tarvita edes mitään välineitä. Kokeile vaikka pantomiimiä tai imitointia.

Lukeminen

Jos sopivia uusia kirjoja ei ole juuri nyt omassa hyllyssä, kokeile äänikirjoja. Aloin muutamia vuosia sitten kuuntelemaan äänikirjoja, jotta saisin luettua enemmän päivää kohden. Samalla olen harjaantunut kuuntelijana ja tekee keskittymiselle sekä muistille todella hyvää. Perinteiset kirjat tietysti ovat mainioita. Jos otat viikon jokaisena päivänä tietyn hetken lukemiselle, saat luettua kuukaudessa paljon.

Verkkokurssit

Verkkokursseja on onneksi nykyisin jokaiseen lähtöön ja makuun. Jos koronavirusepidemian vuoksi sinulla on tyhjää aikaa normaalia runsaammin, tämä on oiva tapa käyttää ilmaantunut aika hyödyksi.

Podcastit

Podcastit ovat vauhdilla lisänneet suosiotaan ja niitäkin löytyy joka lähtöön. Jos oikein innostut, sinähän voit aloittaa myös itse tekemään podcasteja. Alkuun pääsee kohtuullisen pienellä satsauksella. Vinkki! panostaa hyvään mikrofoniin.

Leipominen ja kokkaaminen

Innokkaana leipurina ja kokkailijana tämä on ehdoton tällä listalla. Tänäkin aamuna pyöräytin pellillisen tuoreita sämpylöitä. Lähikaupan hyllyistä päätellen, moni on innostunut tästä ideasta ja meidänhän pitää joka tapauksessa syödä säännöllisesti.

Tanssiminen

Pistä suosikki musiikki päälle ja ryhdy tanssimaan.

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x