Mitä vuosi 2018 toi tullessaan? Mitä sait aikaiseksi, ylsitkö tavoitteisiin, ylititkö ne vai jäitkö tavoitteista jälkeen? Kun vuotta on jäljellä kuusi päivää, on aika niputtaa yhteen kuluneen vuoden satoa.

Muutos

Vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta kuluivat vielä vastaanottoa pyörittäen Lääkärikeskus Astrisin tiloissa. Alunperinkin oli tarkoitus, että vastaanoton siirtäminen jäisi vain väliaikaiseksi etapiksi. Halusin hieman lisää aikaa suunnitella tulevaa ja palautua neljän vuoden rajusta työrutistuksesta Cranion fiascon jälkeen. (Olin toinen Cranionin perustajista. Toin sinne mukanani ensimmäisen kehittämäni migreenihoidon).  Astrisin tarvitessa lisää tilaa omalle toiminnalleen päätin, että on parhainta palata Regus business centren alle, sillä se yhtälö on toiminut varsin mukavasti Blue Bearin alusta saakka. Klinikka siirtyi uudelle upealle paikalle Helsingin Kamppiin Graniittitalon puolelle. Kuten ensimmäisessäkin Blue Bearin toimipaikassa koen, että suuremman (tällä kertaa Terveystalon) naapurissa on hyvä olla. Ison koon sijasta, kun Blue Bear kilpailee nimenomaan niillä tuloksilla joihin hoitoon hakeutuvat yltävät ja omalla persoonallisella otteella.

Kotoinen tunnelma

Alusta saakka Graniittitalo osoittautua erinomaiseksi vaihtoehdoksi, paikassa on aimoannos yrittäjähenkeä sillä, lähes kaikki siellä toimivat yritykset ovat yrittäjävetoisia ja tunnelma on lämminhenkinen.

Unohdetut löytävät uuden kodin

98 prosentista 99 prosenttiin. Ensimmäinen luku kuvaa kuinka monta prosenttia klinikan asiakkaista on kroonista migreeniä sairastavia ja jälkimmäinen luku mikä on tilanne tällä hetkellä. Kehitys on pitkälti tullut luonnostaan, sillä muualla kroonista migreeniä sairastavat kohtaavat lähinnä käsien nostamista pystyyn, lausuntoja, “Emme tiedä mitä pitäisi tehdä?” Osaltaan syy kehitykseen on se, että olen halunnut viedä erikoistumista siihen suuntaan. Prosentuaalisesti kroonistunutta migreeniä sairastavia on vähemmistö migreeniä sairastavista mutta heidän tilanteensa on kaikkein pahin. Inhimillisen kärsimyksen ohella krooninen migreeni tulee äärimmäisen kalliiksi migreenikolle itselleen, työnanatajille ja koko yhteiskunnalle, ellei migreeniin saada kunnollista apua.

Unohtumattomia onnistumisen elämyksiä

Kuten joulutervehdyksessäni totesin, on kulunut vuosi ollut täynnä upeita, tarmokkaita ihmisiä, jotka ovat halunneet selättää kroonisen migreenin ja toteuttaa unelmiaan ilman migreenin rajoittavuutta. Kyse ei kuitenkaan ole mistään hokkuspokkus tempusta vaan tinkimättömästä työstä. Suurimman työn tekevät kroonista migreeniä sairastavat itse. Eräs kroonisesta migreenistä eroon päässyt asiakkaani summasi ennen joulua mainiosti mistä tässä työssä on kyse. “Tämä on pysyvä elämäntapa remontti.” Siitä todellakin on kyse. Mikä parasta, useinkaan jälkeenpäin tarkasteltuna muutokset eivät ole järisyttävän valtavia vaikkapa ajassa mitaten. Muutosten kautta saavutettavat erinomaiset tulokset ja uusi upea elämänlaatu ovat sitäkin suurempia.

Loppu pään takomiselle seinään

Ellei työstä migreeniä sairastavien hyväksi olisi muodostunut elämäntapa viimeisen 23 vuoden aikana, olisin saattanut lyödä hanskat naulaan jossain vaiheessa, tai sitten en. Kun tietyt toimintaan liittyvät haasteet alkoivat tulla tämän vuosikymmenen aikana vastaan, päätin ryhtyä fanaattiseksi opiskelijaksi työn ohella. Olen aina rakastanut lukemista ja uuden oppimista, joten tämä vastaanottotoiminnan ohella tapahtuva toiminta on ollut erityisen mieluista. Se on antanut ja antaa paljon energia, kehittää osaamista ja laajentaa näkemystä asioista sekä kehityksen työkaluista.

Uusivuosi

Uusivuosi tuo tulleessaan kauan ja hartaudella työstettyjä asioita, joiden antimia migreeniä sairastavat pääsevät nauttimaan vuoden kuluessa. Isoimman uutisen julkistamisen jätän tuonnemmaksi, sillä sitä koskevat valmisteluvat ovat loppusuoralla.

Henkilökohtaisella rintamalla iso juttu on ensimmäisen kirjani julkistaminen joka tapahtuu tammikuun kuluessa. Kirja kerto tarinani lapsuus- ja nuoruusvuosista asepalveluun saakka.

Odotan innolla vuotta 2019 ja sen mukanaan tuomia haasteita, elämyksiä ja työtä. Sitä ennen on aika kiittää teitä kaikkia upeasta ja unohtumattomasta vuodesta 2018. Kiitos!

 

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar