Miksi joku tuntuu aina olevan niin onnekas ja asiat tuntuvat sujuvan häneltä niin helposti? Sir Richard Branson kertoi hienon tarinan onnesta kirjassaan The Virgin Way. Ammattilaisten golf kilpailussa eräs golffari oli tehnyt uskomattomalta vaikuttaneen lyönnin ja pallo oli vierinyt suoraan reikään. Erään tv-yhtiön toinen kommentaattori oli päivitellyt, “wau! kylläpä hänellä kävi onnekas lyönti!” Tähän selostajakopissa ollut ammattigolffari oli vastannut. “Kuule, hän on tehnyt hirvittävän määrän töitä tuon lyönnin eteen. Kun hän päätti kerralla yrittää saada pallon reikään, oli se tietoinen päätös ja pallon reikään meno oli kovan työn tulosta.”‘

Mitä kovemmin töitä teet, sitä onnekkaampi olet

Etelä-Afrikkalainen ammattilaisgolffari Gary Player voitti ammatilaisurallaan 167 kansainvälistä ammattilaiskilpailua, yhdeksän major turnausta, yhdeksän major champions kilpailua. Gary Player on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista golf ammattilaisista. Uransa aikana Player sai tuta kuinka kommentaattorit, journalistit yms. pilkkasivat häntä hänen pituutensa vuoksi (168 cm). “Sieltä tulee miniatyyri Gary!” lausahdus oli liiankin tuttu. Hänen onnistumisia pyrittiin vähättelemään leimaamalla ne onnen kantamoisiksi. Player oli todennäköisesti ensimmäinen ammattilais golfin pelaaja, joka teki fysiikkatreenejä säännöllisesti. Hän teki punnerruksia, nosteli painoja ja juoksi lenkkejä. Hän oli todella kova kuntoinen golf ammattilainen. Itse asiassa edelleen 84 vuoden kunnioitettavassa iässä Gary Player on uskomattoman hyvä kuntoinen herrasmies. Taulapäisten toimittajien lausahduksiin “Gary, uskomaton kuinka onnekas voito!” hän vastasi hymyillen. “Mitä kovemmin teen töitä, sitä onnekkaammaksi tulen.”

Pika puoliin 46 vuotta tahkottuani tätä elämää, voin allekirjoittaa tuon Gary Playerin upean lausunnon. “Mitä kovemmin työskentelen, sitä onnekkaampi olen.” Onnen eteen täytyy tehdä töitä. Ainakin itse olen niin tehnyt. Kun katson uraani taaksepäin ja siinä samalla elettyä elämää, en pitäisi järkevänä, jos joku sitä kahdehtii. Tai no, olen tehnyt aina sellaisia asioita, jotka ovat olleet lähellä sydäntäni ja niihin on ollut kova “palo”.

Opettava tuska

Tietämättäni elämä alkoi siirrellä “shakkinappuloitaan” kohti kivunhoidon ammattilaisen uraa jo kuuden vuoden iässä. Tehdessäni elämänkerrallista ensikirjaani “Migraine Survivor”
tajusin asian. Ensin sadistisen alakoulun opettajan kynsissä ala-asteen ajan, josta ei puuttunut fyysistä ja henkistä väkivaltaa vaan se oli päivittäistä ja viikottaista normaalia toimintaa opettajalta. Sitten lisää hieman erilaista höykytystä ylemmällä asteella. Vaistonvaraisesti minulle kehittyi stoalainen selviytymistapa, kun pakenemaan ei päässyt. Urheilusta löysin kanavan purkaa fyysisesti tuskaa. Siis käytännössä vapaahetoisesti tuskaa tuottamalla terapioin sadistin ja kiusaajien tuottamaa tuskaa! En ole tässä suhteessa mitenkään erikoinen tapaus, olen kuullut vastaavia esimerkkejä paljon. Kun seitsemännellä luokalla istuin hiljaisessa rappukäytävässä miettien mikä minusta tulee isona – selailin kirjaa koulutuksista ja oppilaitoksista, ainoa mikä tuntui itselleni sopivalta oli urheiluhierojan koulutus. Tuntui täysin luonnolliselta opiskella ratkomaan ihmisten kipuja ja niihin johtaneita syitä.

Kun sitten pääsin monien vaiheiden jälkeen opiskelemaan haluaamani ammattiin, urheilu-ura jatkui siinä samalla. Urheilu ura loppui dramaattisesti selkä vammaan. Tuon käänsin loppujen lopuksi edukseni kivunhoidon ammattilaisena. Antoihan se hurjan paljon perspektiiviä mitä kehossa tapahtuu, kun selkä sanoo kaput. Sitten se henkinen puoli, kun jo ala-asteella olin opetellut sisäisesti nauramaan sadistin yrityksille murtaa minut, oli selän sanoessa pelin poikki, normaali käytäntö, että siitä piti “repiä” mustaa huumoria jaksamiseen ja eteenpäin menemiseen. Systeemi toimi kieltämättä hyvin.

Lisää opettavaa tuskaa

Urheiluhierojaksi valmistumisen jälkeen intouduin tutkimaan migreeniä ja testailemaan kaikennäköistä ratkaistakseni arvoituksen kuinka hoitaa migreeniä manuaalisesti hyvin. Samalla ryhdyin tietysti ratkomaan kuinka migreeniä sairastava voisi itse hoitaa mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin itseään – olihan minulla vahva oma motiivi, oma migreeni. Siinä kehitystyön ja tutkimisen tiimellyksessä tuotin koko joukon lisää tuskaa ihan vapaaehtoisesti itselleni visaisen ongelman ratkomisen hyväksi. Näin jälkeenpäin jotkut testit olivat omastakin mielestäni aika pähkähulluja näin jälkeenpäin ajatellen. Ne kuitenkin tuottivat arvokasta tietoa ja ongelmat migreenin ympärillä alkoivat pala palalta ratkeamaan. Kun 2010 vihdoin viimein erotin manuaalisen migreenihoidon ihan erilliseksi hoidoksi pois hierontanimikkeen alta, oli töitä asian eteen tullut jo melkoisesti. Neljän vuotta tämän jälkeen näki päivän valonsa Migraine Rapid®
Rapidin jatkokehitys, samoin kuin itsehoitometodin kehitys on jatkuvaa, olen oppinut ettei kehitystyötä pidä seisauttaa koskaan muuten kehitys alkaa mennä taaksepäin. Aina löytyy jotakin parannettavaa, vaikkakaan muutokset eivät enää viimeisten viiden vuoden aikana ole olleet dramaattisen isoja.

Miksi minua kannattaa kuunnella?

Jos rakastat hienoja titteleitä, ei varmasti kannatakaan kuunnella. Minulla ei ole edes hienoa akateemista koulutusta. Mitä siis voin tarjota? Pitkästä lähes elämän mittaisesta monipuolisesta kokemuksesta kumpuavan henkilökohtaisen kokemuksen, tuhansien (yli 8000) testin ja noin tähän mennessä tekemäni 33 000 manuaalisen kivunhoidon ja jatkuvan kehitystyön suoman kokemuksen ja taidon suomin keinoin, uskallan avoimesti sanoa olevani manuaalisen migreenihoidon asiantuntija. Varoituksen sana kuitenkin on paikallaan. Jos etsit super nopeaa taikatemppumaista kikkaa, joka vie kaiken tuskan käden käänteessä pois, tulet pettymään. Tapani, kun on opettaa kaikki minulta migreenin vuoksi apua hakevat auttamaan itse itseään. Muista tuo Gary Playerin sanonta, “mitä kovemmin teen töitä, sitä onnekkaampi olen!” Myös migreeninhoidossa on oltava valmis tekemän töitä. Aluksi se on hyvin intensiivistä mutta kaikkein vaikemmissakin tilanteissa tuo kaikkein intensiivisin vaihe ei kestä yleensä kahta kuukautta pidempään. Mitä luulet, haluatko olla onnekas?

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar