Warren Buffett “The Oracle of Omaha” on legendaarinen sijoittaja ja yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, Berkshire Hathaway:n CEO. Mitä ihmettä nyt höpisen? Mitä annettavaa Buffettilla on sinulle? Paljonkin väitän. Hyvin moni migreeniä sairastava on super tunnollinen, kiltti, vastuuntuntoinen ja kyky sanoa EI, on taas hyvin huono. Tämä on tullut vastaan koko urani ajan ja tulee edelleen. Viimeksi tällä viikolla hyvin konkreettisesti erään ihmisen kohdalla. Olen itsekin hakenut oppia sen kuuluisan kantapään kautta. Olin näes takavuosina todella surkea sanomaan EI. Haalin kaikki mahdolliset työt ja loppujen lopuksi läkähdytin itseni työllä. Huomatakseni tietenkin ettei moisessa touhussa ole järjen häivääkään.

Haastattelija kysyi Warren Buffettilta, mikä on hänen menestyksensä salaisuus. Näin herra Buffett vastasi.

“Yksinkertaista, sanon kaikkeen ei mikä ei ole ehdottoman ratkaisevan tärkeää minulle sillä hetkellä.”

Kannattaa siis opetella sanomaan ei kaikkeen millä ei ole todella tärkeää vaikutusta työhösi ja elämääsi sillä hetkellä. Takuulla yllätyt miten paljon enemmän saat aikaan lyhyemmässä ajassa kuin aiemmin, olet onnellisempi ja voit paremmin.

Kirjaa paperille mikä on tehtävä numero yksi työssäsi, siis sellainen tehtävä jonka tekemisestä/tekemättä jättämisestä seuraa iso vaikutus. Kun olet tehnyt tämän, kirjaa mikä toinen tehtävä on ratkaisevan tärkeää työsi menetyksekkään hoidon kannalta. Toista vielä kerran tämä prosessi. Kaikki muut tehtävät tulee joko delogoida tai jättää tekemättä. Tosiasia on, että 80% työikäisistä näpertää enimmäkseen tehtävien parissa joilla on hyvin vähän tai ei ollenkaan vaikutusta työn olennaisimpiin tavoitteisiin. 20/20 sääntö pätee vahvasti monessa muussakin asiassa.

Jos siis haluat voida paremmin ja saada myös parempia tuloksia niin työelämässä kuin henkilökohtaisessa elämässä, keskity vain olennaiseen ja unohda höttö.

Teksti: Jyrki Mäkelä
Kuva: Piotr Trojanowski
Lähteet: Berkshire Hathaway Inc., Forbes

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar