Milloin olet viimeksi saanut migreeniä sairastaville suunnattuja hoito-ohjeita? En tarkoita jumppaa, venyttelyä tai fysiikkaharjoittelua vaan migreenikohtauksen varalle olevia hoito-ohjeita ja kehoasi hoitavia asioita, niitä toimintoja joita toistuvat migreenikohtaukset suistavat toimimasta kunnolla? Vastaanottotyön kautta on käynyt viimeisen 25 vuoden aikana harvinaisen selväksi, että kunnollisen hoidon ohella pahin puute migreeniä sairastavien elämässä on jopa täydellinen itsehoidon ohjauksen puute.

Migreenin Ensiavun Edut?

Tämän kohdan voisi aloittaa tuhottoman monella tapaa. Esimerkiksi. “Hoidathan hampaitasi päivittäin?” Kun itsehoito on ainakin tietyiltä osin ympäri vuotista, vältytään myös sitä helpommin isoilta ongelmilta. Mikä parasta on normaalia, että aika ajoin asiat vain menevät pieleen kaikesta varautumisesta ja elämäntapojen remontista huolimatta – sitä elämä on, täynnä yllättyksiä, niin hyvässä kuin pahassa. Kun itsehoito on muodostunut kiinteäksi osaksi arkea, ovat valmiutesi selviytyä yllättävistä akuuteista tilantesita selville vesille ja jatkaa normaalia toimintaa. Siinäpä muutama hyöty migreenin ensiavusta ja migreenin itsehoidosta. Seuraavassa lisää.

Se oli pilata kihlajaisjuhlat

Itsehoito on myös tärkeää, koska sen avulla pääset irti migreenin aiheuttamista rajoitteista. Voit nauttia harrastuksista, sosiaalisesta elämästä ja läheisten ihmisten seurasta enemmän, kun sinun ei tarvitse syleillä wc-pönttöä tai maata hiljaa vällyjen alla pimeässä ympäröivän maailman jatkaessa menoaan. Milloin viimeksi olit tilanteessa, jossa jouduit luopumaan tai keskeyttämään jonkin suunnitellun askareen tai menon migreenin vuoksi? Aivan, se ottaa päähän!Jouduin kerran omissa kihlajaisjuhlissani poistumaan juhlaväen joukosta ja menin lepäämään. Voit uskoa, että sapetti maata sängyssä ja kuunnella kuinka muilla oli niin hauskaa. Noin vartin potemisen jälkeen pottuunnuin ja päätin improvisoida (vielä tuossa vaiheessa ajattelin kovin hoitajakeskeisesti). Menin juhlaväen luokse ja pyysin tuoretta kihlattuani tekemään manuaalisen itsehoito-osion. Hän meni selkäni taakse minun istuessa sohvalla. Vaihe vaiheelta neuvoin mitä tehdään ja sanoin milloin lopettaa. Vajaan viiden minuutin kuluttua pyysin lopettamaan. Olin vielä hetken silmät kiinni ja vain hengitin. Kaikki olivat pysähtyneet kiinnostuneina katsomaan mitä oikein tapahtuu ja auttaako hoito migreenikohtaukseeni. Hiljalleen avasin silmäni ja eräs juhlaväestä kysyi, “Jyrki, miten voit?” Sanoin voivani hyvin ja totesin, että “eiköhän jatketa bileitä?” Tuo tapahtumaketju muokkasi itsehoitomenetelmääni uuteen uskoon manuaalisen itsehoidon osalta. Se on todella kannattanut, sillä olen ohjannut tuon jälkeen joka vuosi satoja migreeniä sairastavia itsehoidon saloihin. Voin sanoa, että tuskin koskaan tulemaan kyllästymään siihen hetkeen, kun ohjauksessa oleva ihminen tulee ja kertoo olon paranevan. Entä se huikea voittajafiilis, jonka kukin kokee saadessaan hoidettua migreenikohtauksen itse ilman ulkopuolista apua ja ilman lääkkeitä? Se on todella huima fiilis. Heitä kommenttia, oletko koskaan saanut migreenin itsehoitoon ohjausta? Onko sinulla kysymys liittyen migreeniin ja sen itsehoitoon, pistä tulemaan kommenttikenttään.

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar