Migreeni on tilastojen valossa erittäin merkittävästi normaalia elämää haittavaa ongelma. Migreenin vaikutusta sitä sairastavan ihmisen elämään ja toimintaan on tutkittu etenkin maailmalla paljon ja todettu, ettää 90 prosenttia migreeniä sairastavista kokee toimintakykynsä heikentyneen vähintään jonkin verran migreenikohtausten aikana. Tämä johtuu siitä, että migreenikohtausta häiritsee aivojen normaalia toimintaa ja sotkeea hyvinkin voimakkaasti myös muuta kehon toimintaa. On myös hyvä muistaa jälkivaikutukset, jotka migreeni jättää jälkeensä. Mitä hyötyjä sitten migreenin ensiavusta voi olla?

1. Kohtauksen pysäyttäminen
Kun tässä onnistuu ensimmäisen kerran, on se käänteen tekevä juttu. Jokainen joka sairastaa migreeniä voi alle kirjoittaa, että haluaa mahdollisimman nopeasti kiusanhengestä eroon.

2. Voit jatkaa normaali toimimista
Kun onnistuu katkaisemaan migreenikohtauksen parasta olotilan normalisoitumisen lisäksi on, että voi jatkaa esmerkiks työskentelyä, kotiaskareita tai lähteä uudelleen liikkeelle, jos migreenikohtaus on iskenyt vaikkapa kaupungilla ollessa. HUOM! Vaikka onnistuisit katkaisemaan ensiavulla migreenikohtauksen muutamassa minuutissa, on hyvä muistaa eräs turvallisuuteen liittyvä seikka. Lyhytkin migreenikohtaus heikentää huomattavasti fyysistä suorituskykyä. On siis turvallisinta jättää uintireissu, kuntosalitreeni tai ryhmäliikuntatunti väliin ja tehdä mieluummin sen sijaan vaikka kevyt kävelylenkki ja ottaa kylmäsuihku sen jälkeen, jos tykkää sitä harrastaa.

3. Vältyt tulojen menetykseltä
Riippuen työsopimuksesta ja työskentelysi muodosta, vältyt menettämästä vaikkapa päivän palkaasi, kun et joudu lopettamaan työpäivää kesken. Tämä koskee etenkin ammatinharjoittajia, yrittäjiä ja kevyyrittäjiä. Olen kohdannut urani aikana tuhansia ihmisiä ja tulojen laskeminen ja suoranainen romahtaminen ovat olleet aina iso migreenin aiheuttama ongelma.

4 Voit olla taas sosiaalinen
“Joudun jatkuvasti perumaan tapaamisia ystävien kanssa tai menoja perheen kanssa migreenin vuoksi.” Olen kuullut tuon lauseen ja vastaavia tuon tuosta urani aikana. Mitä sinulle merkitsisi, että voisitkin elää normaalia sosiaalista elämää, etkä lukkiutumaan neljän seinän sisälle kotiin?

5. Vältyt pahalta ololta
Kuinka paljon se merkitsee, kun on hyvä, normaali olo? Kukaan meistä e ole kovinkaan iloinen ja onnellinen jos voi pahoin ja sattuu.

6. Itsevarmuutesi vahvistuu
Kun sinulla on hallussa metodi, jonka avulla pystyt auttamaan itseäsi tuo se huikeaa itsevarmuutta, kun et joudu olemaan riippuvainen ulkopuolisten avusta. Kuinka paljon se merkitseekää, että voi itse toimia?

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar