Kyllä, luit ihan okein! Migreenin hoidon uusi aikakausi on täällä! Ei, en puhu mistään ihmelääkkeestä, sellaista kun ei ole. Olen pro-action heppu. Voidakseen hyvin ja voittaakseen vaikeudet on tapahduttava actionia, asiat eivät tapahdu itsestään. Ennen kuin ryntään suinpäin kertomaan mikä tuon migreenin hoidon uuden aikakauden tekee, kerron asian taustaa.

Mistä kaikki alkoi?

Alati liikkuva kehityksen pallo lähti liikkeelle 1994, kun olin opiskelemassa ja aloin saamaan migreenikohtauksia ja myös jännityspäänsärkyä. Tuolloin lähdin tutkimaan itse ilmiötä nimeltä migreeni. Jännityspäänsäryn nopean akuutinhoidon pystyin ratkaisemaan jo seuraavana vuonna.

Onnistumisia

Vuodet kuluivat, testaten erilaisia migreeniin liittyviä asioita ja muutakin, hoitoja tehden, pähkäillen, lukien ja kyllä, kärvistellen. 2000-luvun alkupuolella tuli jo kohtuullisen hyviä onnistumisia. Eräs sellainen oli, kun autoin erästä etelä-afrikkalaista ystävääni pysäyttämään itse jatkuvat migreenikohtaukset. Tuo tapaus oli merkittävä signaali oikeasta tiestä, sillä auttaminen tapahtui Skypen videopuhelun välityksellä.

Kesti kuitenkin vielä vuoteen 2010, kunnes rohkenin irrottamaan manuaalisen migreenihoidon ihan omaksi hoidokseen, enkä piilottamaan sitä hierontapalvelun alle. Steppi oli tärkeä, sillä migreenihoidolla ei ol muuta tekemistää hieronnan kanssa kuin, että molemmat ovat käsin tehtävää hoitoa.

Tulokset standardisoituvat

Toisen kehittämäni manuaalisen migreenihoidon, Migraine Rapidin myötä positiviisten tulosten saavuttaminen nopeutui huimasti. Vuosi 2014 oli tärkeä virstan pylväs mutta vielä paljon parempaa oli luvassa. Vuoden 2016 aikana kehitys otti huiman edistys loikan. Kroonisen migreenin hoito, jopa tapauksissa joissa krooninen vaihe oli kestänyt jo 15-20 vuotta muuttui sekin standardiksi.

Itsehoitometodi

Itsehoito, se kaikkein tärkein työkalu migreeniä sairastavalle itselleen sai viimeisen silauksensa 2017 aikana. On ollut todella ilo katsoa kuinka yksi kerrallaan vastaanotolle tulijoista on tullut oman terveyden ja olotilan kuningattaria ja kuninkaita.

Iso Ongelma

Viimeisten kymmenen vuoden aikana jatkuvan kehitys- ja hoitotyön ohella on harmaita aivosoluja työllistänyt toimivien keinojen löytäminen tehokkaan ja hyvän migreenihoidon saattaminen sen valtavan ihmisjoukon ulottuville, jotka kärsivät migreenistä – maasta ja maanosasta riippumatta. Loppujen lopuksi oli pakko hyväksyä fakta, että itse ammattihoitajan tekemänä migreenihoidon levittäminen maailman ääriin on tuhoon tuomittu yritys. Miksi? Koska potentiaalisia hoitoalan ammattilaisia keistä kouluttaa manuaalisen migreenihoidon spesialisteja ei ole riittävästi. Lisäksi hyvin pienenkin joukon kouluttaminen olisi vuosien työn takana ja maksaisi hirvittävästi. Ei siis järkevää. Puhumattakaan todella ison ihmisjoukon auttaminen. Oli siis keksittävä jotain muuta.

Insinööritaito, migreenihoito ja innovointi kohtaavat

Lähes vuosikymmen sitten ystävyydestä alkanut kehityspolku vei vääjäämättä kohti ison ongelman ratkaisua, kuinka skaalata huippuluokan migreenihoito? Yhdistetään suomalainen insinööritaito, ennakkoluuloton innovointi ja valtava halu auttaa ihmisiä. Kun kohtasimme diplomi insinööri Harri Toivasen kanssa, emme varmastikaan ajatelleet, että tulisimme ratkaisemaan minut siinä vaiheessa jo 16 vuotta kiireisenä pitämän ongelman.

Askel askeleelta ryhdyimme ratkomaan arvoitusta, kuinka kehittää huippuluokan migreenihoitolaite. Siis sellainen laite jota voi käyttää käytännössä milloin ja missä vain. Sen pitäisi olla vieläpä hyvän näköinen. Harrin sparrauksen ja säännöllisten aivoriihituokioiden tuloksena vihdoin viimein viime vuoden lopulla päätimme, että aivoriihituokioiden tuloksena olemme valmiita tekemään asiasta konkretiaa. Aloimme ajamaan hommaa pystyyn, tekemään suunnitelmia ja kasaamaan tiimiä.

Se tapahtuu

Tällä hetkellä olemme tekemässä prototyyppiä ja täysin valmis ensimmäinen migreenin hoitolaite tulee olemaan valmis kuluvan vuoden lopulla.

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar