Yksi Asia Ei Tee “Kesää”

Migreenihoito vaatii monitasoista lähestymistä ongelmaan. Migreenin vaikutus on monitasoinen, siksi yksittäinen asia ei voi korjata koko ongelmaa.

Oheisella videolla kerron miten migreenikohtaus vaikuttaa kehoon.

Migreenin Vaikutus Kehoon Video

Priorisoinnin Tärkeys

Migreeni on aivoperäinen neurologinen kohtauksellinen sairaus. Mikäli halutaan hoitaa migreeniä menestyksekkäästi ja päästä “tulipalovaiheesta”(jatkuvasti toistuvista migreenikohtauksista) pois, edellyttää se hoitotoimenpiteiden priorisointia. Keskeinen elementti tässä on hermoston rauhoittaminen ja tilanteen normalisointi. Tähän päästään ongelman alkulähteille pureutuvalla hoidolla ja itsehoidolla. Itsehoidon rooli on hyvin keskeinen, koska missään ammattilaisen hoidossa ei pitäisi joutua olemaan hyvin pitkiä aikoja ja ympäri vuoden. Koska kukin migreenikohtaus aiheuttaa pään alueella ilmenevien oireiden lisäksi hyvin vahvan negatiivisen vaikutuksen myös muualle kehoon, on tämä otettava huomioon migreeniä sairastavan tutkimisessa, hoidon suunnittelussa, toteutuksessa ja itsehoidon ohjauksessa. Jo hyvin lyhyt muutamia minuutteja kestävä migreenikohtaus aiheuttaa hyvin vahvan negatiivisen vaikutuksen mm. tuki- ja liikuntaelimistöön. Lihaksiston hapenottokyky heikkenee, lihaksistoon syntyy jännitystiloja (tensiota). On tärkeää, että myös migreenin aiheuttamat oheisongelmat hoidetaan. On kuitenkin olennaista missä järjestyksessä asioita tehdään ja mennään keskeisin ongelma edellä.

Henkinen Tukeminen

Henkinen tuki- ja tsemppaaminen ovat usein hyvin tärkeässä avustavassa roolissa. On päivänselvää, että henkisesti allapäin olevan ihmisen on myös vaikea tehdä tarvittavia asioita. Tätä ei nyt kannata sotkea masennukseen vaikka joku migreeniä sairastava saattaakin olla myös masentunut. On hyvin normaalia, että mitä pidempään migreenikohtaukset ovat päässet jylläämään toistuvasti, syö se myös henkistä jaksamista. Olemme psykofyysinen kokonaisuus, se on hyvä muistaa.

Migreenin hoito ei onneksi ole rakettitiedettä, eikä siitä ole syytä sellaista tehdä. Migreenin hoitaminen ja myös itsehoito ei ole sinällään hankalaa. Oikeiden asioiden tekeminen oikeassa järjestyksessä on sen sijaan hyvin tärkeää. Samoin jatkuvuus itsehoidossa on olennaisen tärkeää. Harjaathan hampaasikin päivittäin?

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 




0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x