Olet suunnitellut päiväsi, viikkosi ja ehkä koko kuukauden hyvinkin tarkasti ja sitten yhtäkkiä muuttuvat olosuhteet “lyövät” sinua suoraan poskelle. Kaikesta suunnittelusta ja etukäteen valmistautumisesta huolimatta olosuhteilla on taipumus muuttua. Tätä kuvaa erinomaisesti jonkun “neropatin” lausuma lause, “ainoa varma asia on muutos.” Seuraavassa kuvaan skenaarion joka realisoitui omassa elämässäni aivan hiljattain ja päiväsuunnitelma meni romukoppaan.

Sleepless in Helsinki

Herään normaalisti joka aamu klo 04.45 ja klo 05.00 mennessä olen ulkona aamulenkillä. Aamulenkkini on 50 – 65 minuuttinen reippailu venyttelyineen. Kyllä, edelleenkin venyttelen, koska se on toimiva tapa huoltaa omaa lihaksistoa. Joku voisi kuvata aamurutiinejani hyvin tiukoiksi. Ehkä ne ovatkin sitä mutta minulle tuo aamulenkki, venyttelyt raittiissa ulkoilmassa säästä riippumatta, suihkun jälkeen sämpylöitten paisto, aamiainen kahden kahvikumukillisen kera, lukeminen (joka alkaa jo aamulenkin aikana audiona) ovat tärkeitä. Lukemisen jälkeen tavoitteiden kirjoittaminen ylös ruutuvihkoon. Auta armias jos tämä rutiini rikkoontuu. päivä ei ole se halutunlainen. Niin kuitenkin vain välillä käy, että suunnitelma menee romukoppaan ja niin on käynyt kahteen kertaan viimeisen kahden viikon sisällä. Kipeänä oleva lapsi piti valveilla yhden yön lähes tyystin. Itselleni on selvyys, että on ihan turha lähteä moisen yön jäljiltä lenkille, koska siitä ei ole normaalia hyötyä. Siispä, otin pikaunet “palloon” heti kun mahdollista. Muutin siis normaalia suunnitelmaa ja ehkäisin katastrofin syntymisen.

Toki olisin voinut lähteä lenkille mutta kehon ylikuormittaminen, kun olet super väsynyt olisi ollut yhtä älykästä kuin hiilihydraattien tai jonkin muun ravinto-osasen jättäminen ruokavaliosta, krapulassa liikkuminen, sen krapulan hankkiminen, sata kertaa päivässä somen ja sähköpostilaatikon tarkistus….ymmärsit varmaan pointtini? Hyvä. Tarinan opetus siis on, että muuttuviin tilanteisiin kannattaa mukautua, koska joustamattomuus väärässä kohdassa vain tuplaa huonon olon ja tamppaa sen hyvän olon.

0 0 vote
Article Rating

Tilaa Blue Bearin Artikkelit Suoraan Sähköpostiisi

 
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x