Suomalainen, ole edes hieman amerikkalaisempi! Joka kerta kun avaan sosiaalisen median, olipa se Linkedin, Facebook tai Twitter, silmille ponnahtaa pyytämättä vinkuminen ja valitusvirsi milloin mistäkin asiasta. Yksinyrittäjät, mikroyrittäjät valittavat, kun ovat niin pieniä ja menee niin penteleen huonosti. Palkansaajat taas valittavat pieniä palkkoja, korkeita veroja, epäreilua kohtelua etc. Tuntuu, että vallalla on valtaisa itkuooppera. Syy on yleensä valittajien mielestä kaikissa muissa paitsi siinä ihmisessä joka katsoisi heitä, jos peiliin sattuisi vilkaisemaan. Hieman isommat yrittäjät sitten ruikuttavat pieniä yrittäjiä, jotka heidän mielestään eivät tietenkään ole mitään oikeita yrittäjiä, kunhan nyt leikkivät jotain. Sitten tietysti valitetaan Suomen verotusta, byrokratiaa, säätä ja ties mitä muuta.

Maailma ei ole Sinulle mitään velkaa

Aivan, maailma, Suomi, kotikaupunkisi, työnajantajasi, naapurisi tai edes puolisosi ei ole sinulle mitään velkaa! Jos haluat olla onnellinen ja menestyä elämässä, on sinun tehtävä itse töitä sen menestymisen ja onnen eteen. Asiat eivät tipahda taivaasta, taikaluukusta tai mistään muustakaan kolosta itsestään.Kuulostaako kovalta? Elämä on kovaa ja sinun on pidettävä itse puoliasi. Et voi odottaa tai olettaa, että joku muu pitää puoliasi, pelastaa sinut pulasta ja tekee työn menestymisen eteen. Sinun on tehtävä se itse.

Menestymisen avaimet

Sinun on päätettävä mitä sinä haluat elämältäsi. Käy vaikka lenkillä, anna ajatusten virrata villeinä. Unelmoi isosti ja jos ajatus moisista unelmista ei ala punastuttaa sinua, unelmoi ainakin kymmenen kertaa isommin. Jatka kunnes naurat jo itsekin unelmien suuruudelle. Unelmoinnin jälkeen mene kotiin tai toimistoosi, kirjaa unelmasi ylös ja laita deadline milloin unelma pitäisi olla toteutunut. Tämän jälkeen mieti vähintäänkin 20 konkreettista tekoa jotka sinun tarvitsee tehdä saavuttaaksesi kunkin unelman. Tämän jälkeen tee toimintasuunnitelma kuukaudeksi eteenpäin johon kirjaat mitä pitää tehdä, jotta pääset lähemmäksi kirjaamisia isoja unelmia. Seuraavaksi teet viikko-ohjelman tulevalle viikolle. Viikko-ohjelmaan kirjaat mitä konkreettisia tekoja sinun tulee tehdä, jotta pääset askel kerrallaan lähemmäksi isoa unelmaasi. Aina edellisenä päivänä kirjoitat seuraavalle päivälle to-do-listan mitä sinun tulee tehdä. HUOM! Laita listaan vain kolme sellaista tehtävää jotka todella vievät sinua kohti asettamiasi unelmia.

Unelmista tavoitteita, tavoitteista totta

Tehtyäsi kaiken edellä mainitun, teet joka päivä töitä sen eteen tehtävä ja askel kerrallaan tehdäksesi unelmasta totta. Jos/kun joskus hairahdut puuhamaan tyhjänpäiväisiä juttuja kuten selaamaan kauniita photoshopattuja kuvia Instagramista tai lukemaan kuinka joku julkkis on tullut raskaaksi tai eronnut/löytänyt uuden kullanmurun, sano itsellesi. STOP! Takaisin töihin! Takaisin töihin! Näin toimivat huippu-urheilijat, huippujohtajat ja muut oman alansa. He eivät tuhlaa aikaansa kivaan höttöön vaan pitävät fokuksen koko ajan tavoitteessa. Kun teet näin, myös sinä pääset tavoitteeseen, teet villeistäkin unelmastasi täyttä totta. Kun alat toimia näin, huomaat hyvin nopeasti, että olet onnellisempi ja elämä on itse asiassa todella nasta homma, paljon nastempi kuin ehkä ajattelitkaan.

Roskat lentävät tuulettimeen

Kun roskat(p..ska) tuntuu lentävän tuulettimeen tai uhkaat vaipua surkutteluun, itsesääliin, pysähdy ja laita asiat isompaan kuvaan. Peilaa ongelmaasi siihen kuinka monta ihmistä kuoli vaikkapa kaakkois-aasian zunamissa 2004 tai 9/11 terrori-iskuissa 2001. Omat ongelmat tai edessä oleva tapaaminen esimiehesi, pankin edustajan tai asiakkaan kanssa eivät tunnukaan enää niin kauheilta. Kun huomaat ajattelevasi negatiivisesti, pysähdy, sano itsellesi STOP! Pakota itsesi tarkastelemaan miten ratkaiset eteesi tulleen “pähkinän” ja miten käännät tilanteen ylipäätänsä positiiviseksi. Teksasilaiset ovat tässä maailman parhaita. He onnistuvat kääntämään hirvittävimmätkin takaiskut ja vastoinkäymiset huimaksi menestystarinaksi ja voitoksi. Löydä siis itsestäsi oma amerkkilainen ja ryhdy voittajaksi!

Jos kaipaat asian suhteen apua, voit aina palkata minut omaksi coachiksesi joka luotsaa sinut huikeaan menestyksekseen. Muista kuitenkin, että sinun on itse tehtävä se raskain työ, edes minä en voi tehdä asioita puolestasi.

040 130 7360 
Jyrki Mäkelä

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar