Mitä jos ryhtyisit ikuiseksi oppijaksi ja positiivikseksi ajattelijaksi? Sillä mitä ja miten ajattelemme on hurjan paljon väliä suhteessa siihen kuinka onnellisia olemme ja millaisia tavoitteita elämässä saavutamme. Noin 80% väestöstä on jämähtänyt teollistuneeseen aikaan vaikka elämme kovaa vauhtia informaatioajassa. Näinä päivinä tästä on erinomaisia varoittavia esimerkkejä. Osa ihmisistä koittaa pitää kynsin ja hampain kiinni vanhassa teollistuneessa ajassa ja eristäytyä niille sijoilleen joilla he ovat. Jonkun olisi hyvä kertoa, että jos et mene eteenpäin, et opettele koko ajan uusia asioita, joista on hyötyä uralla, menet itse asiassa taaksepäin. Esimerkiksi insinööri joka valmistui viisi vuotta sitten ja joka ei ole vaivautunut päivittämään koko ajan osaamistaan on auttamattomasti perässähiihtäjä uunituoreeseen insinööriin nähden. Okei, entä se positiivinen ajattelu? No sitä, että sen sijaan kehitystä vastaan turhaan haraavien kannattaisi pikaisesti pysähtyä, vetää parit keuhkolliset happea, puhaltaa ulos ja ryhtyä ajattelemaan, “mitä minun pitäisi tehdä päästäkseni eteenpäin? Mitä minun pitäisi tehdä, jotta pääsisin korkeammalle tasolle kuin missä olen tänä päivänä”? Tämän jälkeen olisi hyvä tietysti seurata actionia (suom. toiminta). Kun käyttää päivittäin mahdollisimman paljon uusien asioiden opetteluun, päätyy myös saavutuksissa korkeammalle tasolle ja talouden suhteen vauraampaan luokkaan. Sen sijaan, jos vapaa-aika kuluu tv:n, roskaruoan ja sosiaalisen median parissa, jää auttamatta kehityksen junasta jälkeen. Kenraali Douglas MacArthur totesi joskus seuraavalla tavalla: “There is no security on this earth; there is only opportunity” (Tässä maailmassa ei ole turvallisuutta; on vain mahdollisuus”

Seuraava menestyjien mantra aamuisin herättyä kylpyhuoneessa ja vaikkapa aina ennen asiakastapaamista/soittoa on hyväksi ja toimivaksi havaittu:

“I love myself, I love my work!”
“I love myself, I love my work!”
“I love myself, I love my work!”
Toista tätä 50 kertaa ainakin kerran päivässä. Huomaat kuinka hymy nousee kasvoillesi ja mielialasi kohoaa. Olen käyttänyt itse tätä tekniikkaa teinipojasta saakka eri muodoissaan ja havainnut sen valtavan tehon. Siispä, ajatusten voimalla voittoon ja kohti uusia saavutuksia. Hopi hopi!