Kun asetat itsellesi tavoitteita, törmäät helposti seuraavaan dilemmaan. Jos asetat liian vaatimattomia tavoitteita, motivaatiosi lässähtää, etkä koe riittävää haastetta. Jos taas asetat riman liian korkealle, iskee samanlainen fiilis, jos sukellat syvälle ja ylös noustessasi tajuat hapen loppuvan ennen kuin pääset takaisin pinnalle.

Tavoitteiden asettaminen on hieman kuin hyvän kahvin keittäminen, se vain pitää osua kohdalleen. Niinpä resepti joka toimii jollakin toisella ei toimi toisella. On siis löydettävä juuri itselle sopiva resepti.

Yleinen kompastuskivi on asettaa aivan liian vaatimattomia tavoitteita. Seuraavilla tekniikoilla voit välttää tavoitteiden asettamisen kompastuskivet.

Tavoitteesi eivät haasta sinua

Askeleet kehittymisen tiellä uusien tavoitteiden ja menestymisen saavuttamiseksi eivät yleensä ole helppoja. Tavoitteiden asettamisen idea onkin, että seuraavan tason saavuttamiseksi joudut ponnistelemaan ja näkemään vaivaa. Jos päivittäiset tehtävät eivät jaksa innostaa ja asetetut tavoitteet eivät saa sinua yrittämään aiempaa kovemmin, on aika astua pois mukavuusalueelta ja tähdät korkeammalle.

Elämäsi Junnaa Samoilla Raiteilla

Mietit, että olisi kiva jos migreenikohtauksia olisi kymmenen sijasta kuusi per kuukausi tai 40 euron sijaan säästäisit 50 euroa kuukaudessa. Noin vaatimattomat tavoitteet eivät tuo valitettavasti juurikaan positiivista kehitystä.

Vaativammat tavoitteet saavat sinun kilpailuasenteesi syttymään ja alat ahertamaan saavuttaaksesi tavoitteen.

Jos asetatkin tavoitteeksi max kaksi kohtausta, on tuolla tavoitteella jos iso positiivinen boosti hyvinvointiisi ja jaksamiseen. Aiemmat rajoitukset alkavat kummasti hävitä häiritsemästä.

Yksi migreenikohtaus per kuukausi aiemman kymmenen sijasta on jo huomattava parannus ja elämänlaatusi pomppaa parantuneen hyvinvoinnin myötä ihan eri sfääreihin. Mieti, mitä kaikkea voisitkaan tehdä jos tilanne on, että sinulla olisi korkeintaan yksi migreenikohtaus kuukaudessa?

Jos säästät 40 euron siijaan joka ikinen kuukausi 80 euroa, tuo se jo vuodessa 960 euron säästön. Jos säästä 100 euroa kuukausi, pomppaa säästösumma jo 1 200 euroon vuodessa. Jos vielä pistät tuon poikimaan mukavasti korkea vaikkapa varsin turvallisiin indexirahastoihin alat tienata korkoa koron päälle ja ajanmittaan potista alkaa kehittyä mukava pesämuna ja vauraudun lähde.

Ei Nappaa, Ei Inspiroi

Olet varmasti pelannut jotain peliä, jalkapalloa, tennistä tai salibandyä? Oletko kokenut kuinka pelin syke tempaa mukaansa ja olet hyvin inspiroitunut? Haluat tietysti, että sinä ja joukkueesi voitatte muut. Olisi hyvä, että elämäntavoitteet saisivat sinussa aikaan vastaavanlaisen reaktion.

En tällä tietenkään nyt hae sitä, että joka päivä sinulla pitäisi olla hillitön verenhimo suussa kuin draculalla keskiyön aikaan.

Inspiraation herättävät tavoitteet saavat sinun hippulasi vinkumaan ja vyörymään eteenpäin esteistä välittämättä.

Jos et ole innostunut, ovat tavoitteesi aivan liian vaatimattomat ja et näe vaivaa.

Epäselvä tavoite

Sanotaan vaikkapa, että haluat rikkaammaksi, terveemmän tai onnellisemman elämän. Kuulostaa hienolta ja ihan kirjoitettuna ruutuvihkoon näyttääkin toki hyvältä kuin hillomunkki.

Jos kuitenkin haluat asettaa kunnollisia tavoitteita ja saavuttaa niitä, pitää tavoite pitää sisällään jotain selkää ja konkreettista.

Esimerkiksi migreenikohtausten puolittaminen tai 95% vähentäminen. Siinä on jo selkä tavoite.

Täysmaratonin juokseminen. Siinä on myös hieno ja selkeä tavoite. Nyt varmasti jo hokasit mitä ajan takaa?

Kun sitten alat pistämään tavoitteen ympärille selvää toimintasuunnitelmaan miten tuohon tavoitteesen pääset, olet vahvalla pohjalla ja matkalla kohti uusia valloituksia.

Et tiedä mistä aloittaisit? Ota yhteyttä, niin autan sinua ottamaan seuraavan askeleen.

040 130 7360

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar