Neljännesvuosisadan manuaalisen migreenihoitamisen, ihmisten auttamisen ja hoitojen kehittämisen aikana olen kouriin tuntuvalla tavalla oppinut koko ajan lisää psyykkeen merkityksestä ja sen vaikutuksista niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä meidän terveyteen ja hyvinvointiin.
 
Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen ohjannut lukuisia ihmisiä lääkärille, joka on myös hypnoterapeutti. Ohjaamillani ihmisillä on mm. vakavia uniongelmia, lapsuuden traumaattisista tapahtumista juontavia ongelmia, jotka ovat ilmenneet fyysisinä oireina. Hän on saanut aina upeita tuloksia ja todella nopeasti. Nuo tulokset ovat myös olleet hyvin pysyvää laatua. On ollut huikean iloista saada todistaa kuinka yksi toisensa jälkeen apua tarvitsevat ovat saaneet aivan uuden suunnan elämälleen. 
Hieman Taustaa
 
Olen itse käyttänyt rentoutusmenetelmiä, mielikuvaharjoittelua ja hengitysharjoituksia vuodesta 1989. Olin tuolloin yläasteen yhdeksännellä luokalla. Kaikki alkoi kuinkas muuten kuin omasta kipeästä tarpeesta, eli piti päästä matematiikasta läpi ja kiinni jatko-opintoihin. Menetelmien käyttöön ottoa edelsi kuukausien kärvistely, kun yksi toisensa jälkeen matematiikan kokeessa en saanut paperilla muuta kuin oman allerkirjoitukseni. Viisas opinto-ohjaaja ohjasi minut koulupsykologin pakeille. Siellä käytiin läpi ongelmaa ja psykologi tunnisti nopeasti ongelman. Jäädyin totaalisesti, kun pelko epäonnistumisesta piikitteli takapuolessa. Kuukausien piinan myötä henkinen lukko vain meni koko ajan tiiviimmin kiinni. Kiitos perusharjoitusten pääsin läpi matematiikasta ja luokaltani. Tietenkin innostuin moisista menetelmistä kovasti. Ryhdyin nopeasti käyttämään tekniikoita urheilun parissa, olinhan nuori kilpaurheilija, joka halusi huipulle. 
Rentoutusmenetelmistä alkanut taivala eteni mielikuvaharjoittelun puolelle (nykyisin käytetään usein termiä visualisointi). Tekniikoista ja menetelmistä oli huima apu urheilun parissa ja myöhemmin paljon laajemmin. Manuaalisessa kivunhoitotyössä, etenkin migreeniä sairastavien parissa olen päässyt käyttämään näitä menetelmiä hyvin paljon. Katson, että ne ovat yksi olennainen tekijä miksi tulokset ovat vuosi vuodelta parantuneet ja positiivisten tulosten saaminen nopeutunut. Ammattiopintojen jälkeen olen syventänyt osaamistani kurssien ja jatkuvan itseopiskelun kautta.
 
UUSILLE KENTILLE
 
Näen hypnoterapiassa luonnollisen uuden tavan auttaa ihmisiä enemmän, paremmin ja laajemmin. Lääketieteen tohtorin ja hypnoterapeutin Markus Sundblomin upeiden tulosten ja esimerkin siivittämänä, päätin tarttua toimeen ja ryhtyä myös itse opiskelemaan hypnoterapiaa. Sundblom hoitaa stressiä, toiminnallisia vatsavaivoja (IBS), uniongelmia, ahdistus- ja pelkotiloja. Aika näyttää mihin ongelmiin tulen keskittymään, se on varmaa, että ihmisten kipuja näin kauan hoitaneena, kipuongelmat tulevat olemaan yhtenä ongelmakenttänä myös hypnoterapian puolella. Samoin stressi- ja trauma-asiat ovat hyvin lähellä sydäntäni. Ehkäpä näissä kolmessa tuleekin olemaan se hypnoterapiatyön sarka omalta osaltani?
Etenkin kroonisten kipujen kiusatessa ihmistä, kivun psyykkiset vaikutukset ovat hyvin usein huomattavan suuria ja luonnollisesti ruokkivat lisää ongelmia. Psyyke ja fyysinen puolemme ovat jatkuvassa ja saumattomassa yhteistyössä keskenään. Jos sivuutamme mielen pois kuvioista, tulemme tiputtaneeksi samalla jotain hyvin kallisarvoista ja teemme kardinaali munauksen.
Suunnannäyttäjä
Suunnannäyttäjäksi hypnoterapiaan valitsin itselleni BSc, Kliinisen hypnoosin taiturin englantilaisen Freddy Jacquin. Jacquin oma ura hypnoterapian parissa alkoi 1990-luvun alussa, siis suurin piirtein samoihin aikoihin, kun minä painin matematiikan parissa. Jacquin perusti UK Hypnotherapy Training Collegen vuonna 1999, joka tunnetaan nykyisin Jacquin Hypnosis Academyna. Uransa aikana Jacquin on kouluttanut satoja hypnoterapeutteja viidelle eri mantereella. Hän on urallaan kehittänyt työskentelymenetelmiä hypnoterapiaa varten.
Hän on myös kirjoitanut aiheeseen liittyviä kirjoja. Persoonana Jacquin tuntui itselleni juuri sopivalta oppi-isältä. Arvostan pitkää ja monipuolista kokemusta.
Harjoittelua
On ollut hauskaa huomata, että taustani ja kokemuksestani on hypnoterapian puolelle kovastikin hyötyä. Nopeuttaa selvästi asioiden haltuunottoa, vaikka paljon ihan uuttakin asiaa toki tulee eteen. “Hyppäys” hypnoterapian maailmaan tuntuu itselleni hyvin luontevalta ja ainakaan se ei tunnu kivireen vetämiseltä. Alan ottamaan hypnoterapia asiakkaita kuluvan kesän aikana. Oloni on sananmukaisesti kuin pikku pojalla karkkikaupassa tämän aluevaltauksen myötä. Motivaatio on korkealla ja palan halusta päästä jo vastaanottotyöhön kiinni.

Itsehypnoosi

Hypnoosia voi tehdä myös itselleen. Tein tänä aamuna itsehypnoosin aamulenkin jälkeen hoitaakseni todella ärsyttävän kipeät jalkani.
Tässä versiossa asettaudutaan joko mukavasti istumaan tai makuulle. Otetaan rento asento, hengitetään sisään ja uloshengityksellä suljetaan silmät. Fiilistellään rentoutuvaa kehoa ja samalla hengitetään rauhalliseen tahtiin. Seuraavaksi otetaan mielen muistoista jokin huippu hieno tilanne. Tässä tapauksessa vein itseni juoksemaan Kolin maastomaratonia ja vaihetta, kun juoksu kulki kuin unelma. Mielissäni jäin juoksemaan noin viideksi minuutiksi. Lopuksi laskin yhdestä viiteen. Viitosella avasin silmät. Mahtava tunne, kun jalat olivat kivuttomat. Piti ihan katsoa niitä vähän aikaa! Mieli on metka kapistustus. Tähän itsehypnoosi tuokioon minulla meni kaikkiaan 10 minuuttia.

Tajusin tänä aamuna hauskan jutun. Kun aikanaan kilpaurheilijana valmistauduin treeneissä raskaisiin sarjoihin ja kilpailuissa kilpailusuorituksiin, tein itse asiassa käyttänyt enemmän itsehypnoosia kuin mielikuvaharjoittelua. Nostoja edeltävän ajan olin suurelta osin transsitilassa poislukien ensimmäinen viisi minuuttia edellisen noston jälkeen. Muistan aloittaneeni tekemään tuota kevään 1990 aikana.

Missä Hypnoosia käytetään?

Hypnoosia voidaan käyttää mm. Kun kyseessä on kipujen, fobioiden (korkeus, ahtaanpaikan kammo, hämähäkit, käärmeet etc.), traumaperäisten ongelmien, addiktioiden (syömishäiriöt, alkoholi, huumeet) hoidossa ja stressin hoidossa. Hypnoosivastaanotto soveltuu erinomaisesti etävastaanttoon kuin normaaliin praktiikkaankin. Tulen Itse pitämään sekä normaalia face-to-face vastaanottoa että etävastaanottoa.

Onko sinulla kysymyksiä hypnoosista? Oletko kiinnostunut vastaanotosta? Laita kysymyksiä tulemaan.

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Attention! Our website has moved to migreeniklinikka.fi.
This is default text for notification bar