Kaikenkarvaisia valmennuspalveluja pullahtaa näköpiiriin tätä nykyä – On business valmentajia, jos halut kirjoittaa kirjan tai ryhtyä puhumisella tienaavaksi, löydät valmentajia joka lähtöön.

Hyvän valmentajan piirteet

Mikä se hyvä valmentaja sitten migreeniä sairastavalle voisi olla? Tarkoitan tässä kohtaa valmentajalla henkilö, joka osaa neuvoa koulutuksensa, kenties oman kokemuksensa sekä työnsä suomien tietojen, taitojen ja kokemuksen myötä oikeita steppejä oikein ajoitettuina. Lisäksi olennaista on, että henkilökemiat toimivat, jos kyseessä on face-to-face tyylinen valmennus. Valmentajan on myös kyettävä pukemaan asiat riittävän selkeästi, jotta ohjeita voi ylipäätänsä noudattaa.

Mitä valmennuksen tulisi sisältää?

Tämä riippuu sinun tavoitteestasi. Haluatko pelkästään työkalut akuutin migreenin eli migreenikohtauksen varalle vai haluatko käydä läpi ison elämäntapa muutoksen, joka kantaa sitten hedelmää läpi elämän. Jos kyseessä on krooninen migreeni, on oikeastaan vain tuo jälkimmäinen vaihtoehto. Pelkkiä tulipaloja sammuttamalla ei tule kummoista jälkeä. Jos taas kyseessä on lievä (ei krooninen migreeni), voi pikku säädöillä ja muutamalla uudella työkalulla pärjätä todella hyvin. Riippuu myös siitä millaisia haasteita sinulla on elämässä. Onko esimerkiksi stressinhallinnan, ajanhallinnan suhteen haasteita ja miten isoja ne ovat. Näillä on hyvin suora linkki siihen, miten voit myös fyysisesti, henkisesti. Sitten on liikunta, jota jokaisen olisi hyvä harrastaa jossain muodossa useita kertoja viikossa. Migreeniä sairastavan ollessa kyseessä, on valmentajan ymmärrettävä taudinkuva ja mitä se aiheutta migreeniä sairastavan fysiikalle ja myös psyykkiselle puolelle. Valmentajan on ymmärrettävä mitä pitää tehdä missäkin vaiheessa, miten ja kuinka paljon? On siis osattava priorisoida asiat oikein muuten tulee isojakin ongelmia.

Haluaisitko tietää lisää migreeniä sairastavan valmennuksesta, ota yhteyttä:

klinikka@bluebearklinikka.fi 
Jyrki Mäkelä